Kindlustuse andmetel moodustavad pea kaks kolmandikku juhtumitest kokkupõrked metskitsedega, harvem esineb põtradele otsasõitu.

„Põdrale otsasõidu puhul on aga rahalised kahjud sageli keskmisest suuremad - nii mõnigi neist jääb 15 000 euro kanti. Möödunud aasta kulukaim juhtum oli detsembris toimunud veoki kokkupõrge põdraga. Kahju esialgne suurus on hinnanguliselt 24 000 eurot,“ ütles ERGO kindlustuse kahjukäsitlusvaldkonna juht Caterina Lepvalts.

Lepvaltsi sõnul jõuab kindlustusse ka teateid õnnetustest, kus auto ette on jooksnud kährik, metssiga, rebane või jänes. Harvad pole ka juhtumid, kus teed ületab terve loomakari.

„Näiteks möödunud aastast meenub juhtum, kus bussile jooksis ootamatult ette metsseakari. Bussi esiots sai kokkupõrkes kahjustada ning kahju suurus oli 2500 eurot. Üks autojuht aga kirjeldas, kuidas äkitsi jooksid kitsed teele ja kuigi juht pidurdas koheselt, tabas auto ikkagi õnnetul kombel kahte looma. Kahju suurus oli 1800 eurot. Eelmisesse aastasse jääb ka üks harukordsem juhtum, milleks oli kokkupõrge karuga,“ kirjeldas Lepvalts.

Kuna auto ja metslooma kokkupõrked on sagedased, paneb Lepvalts autoomanikele südamele, et tavapärane liikluskindlustus loomaga kokkupõrkel kahju ei hüvita ning kindlustuskaitse tagab kaskokindlustus. „Kui aga autol kaskokindlustust ei ole, siis tasub kindlasti uurida, kas kohustusliku liikluskindlustuse juurde on võimalik valida mõni lisakaitse, näiteks Põdrakasko näol, mis hüvitab ootamatult sõiduteele jooksnud suuruluki tekitatud kahju,“ lisas ta.

Eelmisel aastal registreeris ERGO kindlustus kokku 550 juhtumit, mille osalisteks olid sõiduk ja metsloom. Neist viiendik toimus Harjumaal. Arvukalt juhtumeid registreeriti ka Tartumaal, Pärnumaal ja Lääne-Virumaal.