Kui silmanägemine jääb kehvemaks, siis pole enam vaja oodata üle kahe aasta toimuvat tervisekontrolli, et lasta tööandjal uued prillid osaliselt kinni maksta. Sotsiaalministeeriumi plaanitava muudatuse järgi võib alates märtsist kohe sammud seada silmaarsti või optometristi poole.

Silmaarstide hinnangul on muudetav määrus ajale jalgu jäänud, kuna tänapäevased kuvarid ei põhjusta prillide kandmist ega prilliklaaside tugevamaks minemist, leidis oftalmoloogide seltsi juht Mikk Pauklin.

"Kui on ette nähtud, et tööandja peab töötajatele lähedalt vaatamise prillid kompenseerima, siis miks ei ole seda ette nähtud kõikidele töötajatele. Väga paljudel tööaladel on vaja hästi näha nii lähedalt kui keskmiselt kauguselt, olgu see siis õmbleja või muusik või keevitaja," rääkis Pauklin.

Sotsiaalministeeriumi nõunik Eneken Sepp nõustub silmaarstidega, et töö arvutiga on üks, aga kindlasti mitte ainus nägemusteravuse mõjutaja, oma osa on ka ealistel iseärasustel. Sepa sõnul õmblejatele ja teistele nii-öelda silmadega töötajatele plaanitav muudatus siiski ei laiene.