„Omnivale kuulub 43% Eesti pakiautomaatidest, aga selle juures tervelt 57% pakimahust. Ühelt poolt näitab see küll väga kõrget võrgustiku efektiivsust, kuid selge on see, et tänaste ja uute klientide ootused olemasolevasse võrku ära ei mahu,“ ütles Omniva juhatuse liige Kristi Unt. Omniva on võtnud fookuseks olla toeks e-kaupmeestele ja tarbijatele.

Plaanitav laiendus on samas suurusjärgus Omniva eelmise laienemislainega, kui 2018.aastal paigaldas Omniva üle Eesti rekordilised 100 uut pakiautomaati ja kahekordistades sellega oma pakiautomaatide võrgustiku. Selle laiendusega jõudis Omniva esimesena ka suurematest linnadest väljapoole, viies pakiautomaadid väiksematesse linnadesse ja asulatesse.

Eesti E-Kaubanduse Liidu andmetel oli 2020.aastal Omniva pakkide maht kogu Eesti pakituru mahust 57%. „Omniva väga korralik turuosa ning kasv on tingitud nii viimastel aastatel hästi väljaarendatud pakiautomaatide võrgustikust kui kohalolust ja koostööst üle Baltikumi, samuti mitme suure rahvusvahelise e-gigandi pakkide vahendamine suures ulatuses,“ märgib E-Kaubanduse Liit oma kokkuvõttes.

Omniva uus mahukas pakiautomaatide laienemise projekt hakkab pakiautomaatide uusi võimalikke asukohti kaardistama koostöös omavalitsuste ja kohalike kogukondadega.

Undi sõnul on võrgu optimeerimist, laiendamist ja maapiirkondadesse liikumist juba ka alustatud.

Omniva pakiautomaadivõrgustik toimib ka Lätis ja Leedus ning tegu on Baltikumi suurima pakiautomaadivõrgustikuga. See on oluline nii rahvusvaheliste äriklientide jaoks, kes käsitlevad Baltikumi ühtse turuna, aga sama oluline ka kõikidele Eesti inimestele ja ettevõtetele, kelle tegevus ulatub Eesti piiridest üle naabrite juurde. Kuna Lätis ja Leedus on pakimaht veelgi kiiremini kasvanud, puudutab võrgustiku laiendamine kõiki Balti riike.