Mastercardi asepresidendi Raj Dhamodharani sõnul astutakse taoline samm, et suurendada klientide valikuvabadust, vahendab CNN: "Meie ülesanne ei ole soovitada kellelgi krüptoraha kasutama hakata. Küll aga tahame me võimaldada makseid eri valuutades - olgu siis tegemist virtuaalse või traditsioonilise valuutaga, vahet pole."

Mastercard ei ole veel täpselt seletanud, kuidas krüptorahamaksed nende platvormil toimima hakkavad. Samuti ei ole veel öeldud, milliseid krüptovaluutasid vastu võtma hakatakse. Eksperdid on siiski arvanud, et ilmselt hakatakse kindlasti aktsepteerima tuntuimat krüptovaluutat Bitcoin ning ilmselt toimib Mastercardi süsteem sarnaselt varasematele krüptovaluutaga poes maksmise võimalustele.

See tähendab, et Mastercard leiab endale krüptorahamaaklerist partneri. Maakler hakkab omakorda iga tehingu toimudes Mastercardi kontol olevat krüptoraha näiteks eurodeks või dollariteks ümber arvutama. Otse Bitcoiniga maksmist ei võimalda Bitcoini struktuur, mille tõttu saab ühes sekundis üle maailma maksimaalselt toimuda vaid kolm kuni seitse Bitcoini-tehingut.

Mastercardi teadaande valguses on Bitcoini hind kerkinud ajaloo kõrgeimale tasemele, pea 40 000 euroni.

Eestis kasutavad Mastercardi deebet- ning krediitkaarte pea kõik pangad. Ainsaks erandiks on Luminor, kelle populaarseimad pangakaardid kasutavad Mastercardi suurima konkurendi, VISA, lahendusi.