Jaemüügi hiiglase online-turg võimaldab teistel jaemüüjatel oma kaupu müüa Amazoni veebisaidi kaudu.

Tarbijarühm leidis 10 veebisaiti, mis müüsid võltsarvustusi alates 5 naelast (5,73 eurot) ja ergutasid müüjaid ostma positiivseid arvustusi konkreetse tasu või tasuta toodete eest. Taoline leid viitab sellele, et Amazon seisab silmitsi võitlusega "laiaulatusliku võltsarvustuste tööstuse" vastu .

Amazoni pressiesindaja kommenteeris juhtunut: "Me eemaldame võltsarvustused ja tegeleme kõigi isikutega, kes on neis skeemides kuidagi olnud osalised." Ta lisas, et selline käitumine kindlasti rikub müügiplatvormi kasutamise tingimusi.

Skeemitajate pakkumiste hulka kuulusid ka võltsarvustuste "paketid", mida müüjad saavad eraldi osta umbes 15 naela eest, samuti on võimalik osta võltsarvustusi hulgi: 50 arvustuse hind on 620 naela ja kuni 1000 arvustuse hind on ligi 8000 naela. Kui konverteerida see eurodesse, siis viimase pakkumise hinnaks tuleks juba üle 9000 euro. Tarbijarühm tõi välja, et viiel uuritud ettevõttel oli kokkuvõetuna üle 702 000 "tootearvustaja".

Libaarvustajatele pakiutakse omakorda tasuta või soodushinnaga toodete kõrvalt veel väikest lisatasu, mis algab mõnest naelast ning ulatub 10 naelani. Petturite jaoks on isegi loodud "lojaalsusprogrammid", mille kaudu nad saavad võimaluse teenida endale esmaklassilisi kaupu, alates laste mänguasjadest kuni treeningvarustusteni.