Ehkki ametlik soovitus valitsuse poolt on reisida ainult vältimatutel põhjustel, on kõik reisibüroode välja hõigatud lennud koolivaheajaks välja müüdud ning juba on müügil ka lisareisid. Reisimine pole soovituslik ning koolilapsed peavad jääma pärast reisi isolatsiooni, kuid Euroopa Komisjon otsustas jaanuaris, et lennureiside piiramine ei ole enam teaduspõhiselt toetatud.

Reisikorraldaja Novatours turundusjuht Olev Riisberg ütles, et kauaoodatud Egiptuse reisid osutusid nii populaarseks, et ettevõte teatas koolivaheaja lisalendudest. Kokku on Novatoursi poolt Egiptusesse ja Kanaari saartele seitse väljalendu.

Estraveli tootjasuhete juht Katrin Samlik kinnitas, et ehkki reisijate arv on eelmise aastaga võrreldes kolm korda väiksem, on koolivaheaja reisid väga populaarsed ning kohti on võimalik osta lisalendudele.

Samliku sõnul pärivad lapsevanemad koolivaheaja reisidega seoses palju ning ta peab eestlast mõistlikuks reisijaks.

Novatoursi kommentaar:

Valitsuse soovitused ei räägi midagi lisalendudest või veelgi enam- suhteliselt turvalistest tšarterlendudest (otselennud Tallinnast), mida pakuvad reisikorraldajad. Artiklis on välja toodud valitsuse poolne soovitus ja see ei piira isegi mitte reisimist.

Tsiteerin: „Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi lennundusosakonna juhataja Taivo Linnamägi ütles, et valitsusel ei ole õigust reisibüroode lisareise piirata. Ta lisas, et vastutustundlikkusele kutsutakse üles ka reisibüroosid". Kui valitsus hakkab keelame reisikorraldajate ja -büroode äritegevust, milleks on ka reiside korraldamine, -vahendamine, peab kaasnema kompensatsioon sarnaselt homme suletavatele spaa-ettevõtetele. Seega, reisimist valitsus ja riigiasutused ei keela, kuid see peab olema nende sõnul korraldatud vastutustundlikult.

Reisikorraldaja Novatours kliendid peavad olema (PCR) testitud alati enne otselennule minekut ning kogu teekond reisi algusest kuni koju naasmiseni tehtud võimalikult ohutuks. Reisijate turvalisuse osas me allahindlusi ei tee ja lähtume eelkõige sellest, et kõik oleks kaitstud ja hoitud. Meie pingutusi näitab ka asjaolu, et Novatoursi tšarterlendudega pole ükski klient toonud COVID-19 viirust Eestisse.

Paljud riigid on seadnud ohutusmeetme, nt Tenerife ja Egiptus, mille kohaselt peab reisija 72 tunni sees enne sihtkohta saabumist tegema PCR testi.

Tegevusi planeerides järgime vastavate ametiasutuste soovitusi. Lisaks riiklike ametkondade avalikule infole, pakuvad meile endiselt infotuge meie pikaajalised välispartnerid, kes hoiavad meid kursis kõige uuema ja adekvaatsema infoga kuurortide ja hotellide turvameetmete kohta, mida me jagame jooksvalt oma kodulehel ja otse klientidele.

Eeskätt puudutab see info ohutusnõudeid, mida rakendatakse lennujaamades, ühistranspordis, sihtkohas üldiselt ja hotellides. Uuendame seda pidevalt ja hoiame selle pidevalt ajakohasena.

Näiteks, kui Egiptuses või Tenerifel ilmnevad reisijal COVID-19 viiruse sümptomid, peab ta viivitamatult sellest teavitama hotelli vahetuse vanemat ja reisiesindajat.

Lisaks meile teevad sihtkoha riik ja hotell kõik, et reisijatel, kes peavad läbima puhkuse ajal täiendava COVID-19 testimise, oleks tagatud majutus ja kaetud ravikulud. Samuti hoolitsetakse lähedaste eest, kes temaga koos reisivad.