Kui 2019. aasta neljandas kvartalis teenis ettevõte poole miljoni eurose puhaskasumi, siis mullu lõppes viimane kvartal 200 000 eurose kahjumiga. Ettevõte oli mullu kõigis kvartalites kahjumlik.

Lõheliste hinnad on 12-aasta madalaimad ning võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ligi 38% madalam lõhel ning 22.5% madalam forellil, kommenteeris tulemusi PRFoodsi juhatuse liige Indrek Kasela.

"Siia tuleb veel lisada ülemaailmne nõudluse vähenemine HoReCa sektori sulgemise tõttu ning seega võib antud olukorda nimetada „täiuslik torm". Ettevõtted, kes sellest kriisist väljuvad tervelt, on kindlasti tulevikus võitjad," märkis Kasela börsiteates. "Vaktsiinide tulek annab lootust, et 2021 II poolaastas võime näha mingit normaliseerumist ning nõudluse taastumist. 2022 on kalakasvatustel kindlasti kasumlikum aasta, sest kasvatajad oskavad paremini nõudlust planeerida. Tänased kasvatusmahud olid planeeritud enne kriisi ning sellest tulenevalt on turul massiivne ülepakkumine ning enamus kalakavatussektorist toimib kas kahjumlikult või omahinna piires. John Ross Jr on antud kriisis näidanud erakordselt head vastupanuvõimet ning eeldatavalt lõpetab 2020/2021 majandusaasta sama kasumlikult kui eelneva. Ettevõtte brutomarginaal on tõusnud juba üle 50%. Ka Eesti kulubaas ning tegevus on viidud vastavusse muutunud turuolukorrale. Kahjuks ei saa sama öelda Soome kohta, mistõttu viime läbi suuremad ümberkorraldused Soome tegevuses 2021 I kvartali jooksul."

Käesoleva aasta alguse tegevuse fookus on kulubaasi vastavusse viimine turuolukorraga, ettevõtte likviidsuse parandamine ning Baltikumis ja Skandinaavias suurem fookus kalakasvastusele, kui jätkuvalt kõige perspektiivikamale osale.