Kuigi Rocca Al Mare keskuses polnud esmaspäeva lõunal väga palju külastajaid, möönis sissepääsu juures olev turvamees, et pea kõigil külastajatel on siiski mask kaasas. Siiski oli ta ise ära jaganud pea kolm karpi meditsiinilisi maske. Valvet pidav mees leidis, et enamasti on inimesed nõus maski kandma ja kedagi ukse taha pole siiani jäetud. Temaga vesteldes sisenes keskusesse ka maskita naine, kes võttis taskust välja inhalaatori ja sellest piisas, et turvamees laseks tal maskita keskusesse siseneda. Siinkohal ei taha me anda vihjeid maskivastastele.

Kaubanduskeskuses ringi kõndides leidus aga ainult üks kauplus, kes tegi maski puudumisel märkuse ja juhtis tähelepanu selle kasutamisele. Märkuse tegi ka üks turvamees, kes täheldas rohkem seda, et ma ei istuks keelatud alal, kuid maski ta ette ei käskinud panna.

Lasnamäe Centrumis oli kord rangem. Katsetasin, kas saan maskita poodi siseneda ja turvamees niitis mu kohe rajalt maha. Alguses vastasin, et jah, mask on mul kaasas ja koheselt panen selle ette aga valvur ei lahkunud minu juurest enne, kui asetasin maski ette. Seda, mis juhtus Lasnamäel järgmisena, vaata videost.