Aianduspoed müüvad lilli soodushinnaga, et realiseerida kõike, mida vähegi annab. Klienditeenindajate nappuse tõttu olid järjekorrad väga pikad.

Siiski ei tasu unustada, et vaatamata sellele, et klassikalisel moel lähevad aiandus- ja ehituspoed kinni, jäävad nende e-poed ja drive-in'id siiski lahti. Kauplejad paluvadki oste sooritada e-poest või drive-in müügipunktidest, et vähendada viirusesse nakatumise ohtu.

„Alates esmaspäeva, 8. märtsi õhtust, mil valitsus uued piirangud avalikuks tegi, on kõikide Ehituse ABC kaupluste külastatavus üle Eesti kasvanud hüppeliselt. Kahjuks on inimestel ekslik arusaam, et poed pannakse lõplikult kinni ning ehitustarvete müük seiskub üheks kuuks,“ rääkis Ehituse ABC müügi- ja turundusdirektor Margo Pruunlep.

Pruunlep lisas, et kuigi ehituskaupluste külastajad jälgivad eeskujulikult maskikandmise kohustust ning 2+2 reeglit, seatakse poodides hetkel end siiski ohtu. „Ehituspoed suletakse küll füüsiliselt sarnaselt teiste kaubandusettevõtetega, kuid müük jätkub ka piirangute ajal e-poe ja drive-in müügipunktide kaudu, kus on võrdväärselt kauplusele rikkalik ehitus- ja sisustuskaupade valik. Ühtekokku leiab sealt ligi 33 000 toodet,“ selgitas Pruunlep.

Ehituse ABC turundusdirektor soovitab kauba valimisel jälgida toote saadavust kaupluses. Näiteks, kui soovite toodet kätte saada juba samal päeval, siis tasub kontrollida, kas toode on selles poes koheselt saadaval – see info on e-poes olemas. Kui tellimus on komplekteeritud, saadetakse kinnituseks e-mail ja SMS, mille järel väljastatakse tellimus poe juures asuvast väljastuspunktist.

Nii drive-in müügipunktis kui väljastuspunkti kaubale järele tulemisel jälgitakse valitsuse kehtestatud piiranguid. „Palume kõikidel klientidel kanda maski ning hoida distantsi, kaitstes seeläbi nii isend kui Ehituse ABC töötajaid võimaliku nakkusohu eest,“ lisas Pruunlep.