"Kolm esimest miljardäri tulevikus saavad olema Durov, Storonsky ja vennad Bukhmanid. Ma ei tea siiski, kes mis koha saab," tsiteerib ajakiri Forbes Tinkovi.

1. Pavel Durov, 36-aastane

Pavel Durov on sotsiaalvõrgustiku VKontakte asutaja ja endine omanik. Tema ehk isegi tuntuim töövili on populaarse sotsiaalmeedia platvormi Telegram loomine, kus selle aasta jaanuarikuus oli juba üle 500 miljoni kasutaja.

Pavel Durov

2. Nikolay Storonsky, 36-aastane

Venemaalt pärit Nikolai Storonsky on Suurbritannia idufirma Revolut asutaja. Tegu on finantstehnoloogia valdkonda kuuluva start-up ettevõttega, mis pakub pangateenuseid.

Nikolay Storonsky

3. Igor ja Dmitry Bukhman, 38 ja 36 aastased

Vologdas sündinud vennad Igor ja Dmitry Bukhman on Playrixi asutajad. See on videomängude arendusettevõte. Nende peakontor asub nüüd Iirimaal.

2020. aasta lõpus oli ettevõte tulude poolest maailma mobiilirakenduste edetabelis kolmandal kohal.

Dmitry Bukhman

Praegu on topis veel tööstus- ja gaasimagnaadid

2020. aasta lõpus olid Forbesi jõukamate Venemaa ärimeeste edetabeli kolm liidrit:

1) Metallitööstuses tegutseva ettevõtte Nornickel juht Vladimir Potanin (19,7 miljardit dollarit);

2) Venemaa terase tootmise eest vastutatava ettevõtte Novolipetsk Steel kaasomanik Vladimir Lisin (18,1 miljardit dollarit)

3) Venemaal suuruselt teine maagaasi tootja Novateki kaasomanik Leonid Mikhelson (17,1 miljardit dollarit)

Miljardär Oleg Tinkov märkis ka, et tema arvates saab tänapäeval tõeliselt kasumlikku ettevõtet ehitada ainult mobiilirakenduste abil.

Kõik Tinkovi nimetatud ettevõtjad on juba miljardärid, kuid pürgivad tippu. Forbesi hinnangul on Durovi varanduseks 3,4 miljardit dollarit, Storonskyl 1,1 ning vendade Bukhmanitel 3,1 miljardit dollarit.