PPF teatas, et õnnetuses hukkus viis inimest ja selle asjaolusid uuritakse, vahendab Reuters.

„Me teatame sügavaima leinaga, et helikopteriõnnetuses Alaska mägedes suri laupäeval, 27. märtsil PPF grupi asutaja ja enamusosanik hr Petr Kellner,” teatas PPF.

Kellner oli kommunismijärgse Tšehhi silmapaistev äritegelane, kelle varade väärtust hinnati 17,5 miljardile USA dollarile.

Perekonnale avaldas kaastunnet ka Tšehhi peaminister Andrej Babiš.

Kellner asutas PPF-i koos partneritega investeerimisettevõttena, et võtta osa sadade riigiettevõtete erastamisest.

1990. aastate keskel omandas PPF osaluse endisest riiklikust kindlustusest Česká Pojišťovna, mis oli hüppelauaks edasisele kasvule.

PPF kasvas kindlustuse, finants-, telekommunikatsiooni, tootmise, meedia ja biotehnoloogia valdkondades Euroopas, Aasias ja USA-s.

2020. aastateks on PPF-il varasid 44 miljardi euro väärtuses.

PPF on laenuandja Home Crediti peaomanik. See on kasvanud Hiinas ja Kagu-Aasias. PPF omab ka gruppi telekommunikatsioonifirmasid Kesk- ja Ida-Euroopas.

Kellneri surma hetkel tegeles PPF Tšehhi panga Moneta Money Banki omandamisega ning oli teinud ettepaneku oma Air Banki ning Home Crediti Tšehhi ja Slovakkia varade ühendamiseks.

Eelmisel aastal viis PPF lõpule Kesk- ja Ida-Euroopa telejaamade grupi Central European Media Enterprises omandamise.

Kellner vältis üldiselt avalikku tähelepanu, aga oli teada, et ta oli innukas suusataja.

Alaska politsei teatel toimus helikopteriõnnetus, milles hukkus viis ja sai viga üks inimene, Kniki liustiku lähedal Anchorage’ist kirdes.