Koostöös ühendatakse e-mobiilsuse eestvedaja ABB laialdased kogemused energiahalduses, laadimistehnoloogias ja e-mobiilsuse lahendustes ning AWS-i asjatundlikkus pilvetehnoloogiate ja tarkvara alal. Uus platvorm, mis on plaanis välja tuua juba 2021. aasta teisel poolel, pakub kohandatud kasutuskogemust. Alates laadimispunktist kuni sõidukipargi andmete juhtpaneelini muudab see laadimise haldamise tõhusamaks ja töökindlamaks.

„ABB-l ja AWS-il on sarnane nägemus e-mobiilsuse potentsiaalist, meie kombineeritud teadmised toetavad ühist eesmärki muuta sõidukiparkide haldamine lihtsamaks ja kättesaadavamaks,“ märkis ABB Grupi eMobility divisjoni president Frank Mühlon. „Uus murranguline lahendus integreerib riist- ja tarkvara ühte süsteemi, et pakkuda sujuvat kasutuskogemust.“

Täna tuleb 23 protsenti energiaga seotud kasvuhoonegaaside heitkogustest transpordisektorist. Transpordivaldkonna elektrifitseerimine võib oluliselt vähendada süsinikdioksiidi heidet ning selles on oluline roll just suurte sõidukiparkide elektrifitseerimisel. Enamikul sõidukiparkidest on sarnased väljakutsed sõidukite ja laadimistaristu reaalajas jälgimise ja haldamise osas.

Seni on enamik sõidukiparkide operaatoreid valinud kolmanda osapoole laadimishaldustarkvara, mis pakub piiratud funktsionaalsust ja kohandamisvõimalust. Laadimistehnika areng aga kiireneb ning sellest tulenev kohandamisvajadus võib olla kulukas. Seepärast otsivad sõidukipargioperaatorid skaleeritavaid, turvalisi ja hõlpsasti kohandatavaid täiustatud tarkvaralahendusi koos hõlpsasti hallatava laadimisriistvaraga.

ABB töötab koostöös AWS-iga välja sõidukipargihalduse lahenduse kõikidele sõidukitüüpide ja laadimistaristutele. Masinõppe ja -analüütika abil suudab uus lahendus täita mitmeid funktsioone, sealhulgas laadimise planeerimine ja jälgimine reaalajas koos ülevaate ja tegevustega sõiduki seisukorra ja hoolduse kohta, samuti marsruudi optimeerimine vastavalt kellaajale, ilmastikule ja senisele kasutamisele.

„Sõidukiparkide elektrifitseerimisel vajavad kliendid usaldusväärseid ja intuitiivseid teenuseid, mis aitaksid neil uue töömudeliga kohaneda ning sõidukipargi kasutamist optimeerida,“ ütles AWS-i autotööstuse teenistuse juht Jon Allen. „AWS-i ja ABB koostöö ühendab meie ettevõtete põhjalikud teadmised autonduse, logistika ja elektrifitseerimise alal.“