Puhkemaja omaniku kirjeldus toimunust oli dramaatiline. "Puhkajad sätivad juba magama, kui kell 23:00 tungib politsei majadesse sisse, otseses mõttes tungib!"

Kliendid olevat omanikule kaevanud, et on juhtunust traumeeritud. Eestit "politseriigiga" võrrelnud postitus leidis laialdast kajastust valitsuse ja koroonameetmete vastaselt meelestatud gruppides.

Politsei nägemus juhtunust oli erinev. "Politsei tegi oma tööd ja mitte midagi hullemat, nagu mõni kirjeldab, ei juhtunudki."

Lõuna prefektuuri avaldatud videost nähtub, et visiidi kirjeldusega on puhketalu omanik tõepoolest liialdanud.

"Vastupidiselt omaniku hüsteerilisele kirjeldusele, millist paanikat politsei saabumine tema meelest tekitas, kohtasime me puhkemajas hoopis sõbralikke rahulikke inimesi, kes mõistsid, et politsei teeb oma tööd ja hoolib nende tervisest," märkis Lõuna prefektuur oma vastuses.

"Viirus ei küsi levimiseks aega ja kohta. Kui akendes tuli sirab ja muusika mängib, teeme hea meelega kohapealsetega juttu ja tuletame täiesti arusaadaval põhjusel meelde, kuidas praegusel ajal igal sammul end ja teisi hoida."

Kas COVIDi-patrull tohib etteteatamata siseneda?

Puhketalu omanik leiab ka pärast video avaldamist, et politsei käitus vääralt: politsei ei teavitanud enne külastust majutuse omanikku ega koputanud enne sisenemist.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virgi sõnul ei teavitatagi kontrollkäikudest ette.

"Politsei ei teavita kontrollkäikudest ette põhjusel, et osa ettevõtjaid paraku püüab endiselt teiste tervise arvelt piirangutest kõrvale hiilida."

Virk juhib tähelepanu asjaolule, et antud olukorras ei tegutsenud vääralt mitte politsei, vaid rendipinna omanik.

"Taolisteks pidudeks mistahes rendipindade väljaüürimine on praegusel ajal keelatud, mistõttu fikseeris politsei olukorra ning edastas info edasiseks menetluseks terviseametile," kommenteerib pressiesindaja ja lisab iroonitsedes, et äkki sai sellest teada saades traumeeritud hoopis puhkemajade omanik ise.

"Nüüd püüab omanik vastutuse võtmise asemel viia fookust sellele, et politseinik ei koputanud uksele. Korrakaitsjate saabumine oli puhkemajas viibijatele näha ning nad tulid ka politseinikele uksele vastu. Olid igati mõistvad, viisakad ja rahumeelsed. Jäägu igaühe otsustada, miks ainuke, kes taolise argise kontrollkäigu peale pahurdas, oli firmapeoks puhkemaja välja rentinud omanik."

Virgi arvates on puhkemaja omaniku hilisem kommentaar pahatahtlik üritus politsei arvelt oma nahka päästa.

"Küllap lootis ta, et kui keerutab kiirelt politseitöö suunal pisut tolmu üles, jääb tema möödalaskmine selle halli tolmupilve varju."