Võimas ja usaldusväärne

STIHL MH 560 mullafreesi töölaius on 60 sentimeetrit, suurte jõudude ülekandmiseks on tugevdatud jõuülekandesüsteemi rihmasid, hammasrattaid ja laagreid ning paigaldatud lisakuullaagrid. Freesterade lisamisel saab töölaiust suurendada 85 sentimeetrini. Erilised vibratsioonivastased elemendid säästavad lihaseid ja liigeseid. Praktiliste lisatarvikute valik muudab mullafreesid eriti mitmekülgseks.

Iga käeliigutus on loogiline

STIHLi mullafreesiga läheb pinnasetöötlemine kergesti: näiteks on gaasihoob sedasi juhtraua külge kinnitatud, et freestera kiirust saab reguleerida pöidla abil. Ka freestera töösügavust ja liikumise kiirust saab kergesti ning ilma tööriistade abita reguleerida, surudes pidurdusjalale. Praktiline detail sealjuures on kinnituspolt, mis on seadmega ühendatud, nii et see ei saaks töösügavuse reguleerimise korral kaduma minna. Lihtsa transportimise kasutuskohale tagavad mõlemad tagaossa paigaldatud rattad. Kohale jõudes saab need kiiresti kokku klappida ja need ei jää mullatöödel ette.

Freesimine ja muldamine

Mullafreesi freesteradel on spetsiaalne spiraalne kuju, millega need mulda pigem tükeldavad kui hakivad. Seeläbi jääb maha peeneteraline ja õhuline künnikiht, milles saavad taimed hästi juurduda. Lisaks saab tööriista lihtsasti ja väikse vaevaga ümber seadistada. Näiteks kui on vaja töödelda suuri pindu, on võimalik kasutada freesterade laiendusi. Freesile on võimalik kinnitada lisaraskused, mis teevad freesimise efektiivsemaks kõvadel pinnastel. Võimalik on paigaldada ka reguleeritavad adrad, mille abil saab kartulitaimi mullata.

Mugav ja jõudu säästev

STIHLi mullafreesid on varustatud reguleeritava juhtrauaga ja nii saab neid kohandada kasutaja kasvuga. See võimaldab head kehahoiakut säilitada ja säästab töötamisel selga. Lisaks püüab juhtraua kinnitusse integreeritud vibratsioonivastane süsteem vibratsiooni, mida käigukast ja mootor raamile üle kannavad. Juhtraud püsib seetõttu oluliselt rahulikumalt käes ja liigeseid säästetakse ka pikemaajalisemal töötamisel kõvadel pinnastel. Lisaks lihtsustab seadme madalal asuv keskpunkt mullafreesi juhtimist ja tagurpidikäik võimaldab oluliselt lihtsamalt manööverdada.

Tugev ja vastupidav

STIHLi mullafreesid on varustatud täiendavate käigukasti ja ajami tihenditega. See takistab ajami osade roostetama hakkamist, kui freesterad saavad töötamisel niiskust või kui pärast töö lõpetamist freesi pestakse ja puhastatakse. Lisaks on saadaval ka ajami kaitsekate, mis tagab, et ka eriti kõvade ja kuivade pinnaste korral ei tekiks liivapritsi efekti.

Kokkuvõttes: STIHLi mullafreese saab lihtsasti käsitseda ja neil on palju praktilisi detaile, mis moodustavad kvaliteetse ja ergnoomilise tööriista. Lisaks säästavad reguleeritav juhtraud ja vibratsioonivastane süsteem kasutaja selga ja liigeseid ning ennetavad niiviisi kiiret väsimist. Sedasi saab töödelda ka suuremaid pindu ladusalt ja jõudu säästvalt.

STIHL MH 560-l on suure pöördemomendiga ja vastupidav Kohler Series XT675 OHV SC mootor, millel 2,3 kW. Freesi töölaius on 60 cm.

STIHLi mullafreesid on varustatud spiraalikujuliste freesteradega. Nende abil mullapinda pigem tükeldatakse kui hakitakse. Tulemuseks on peeneteraline ja õhuline künnikiht, milles saavad taimed hiljem hästi juurduda.

Jaga
Kommentaarid