Tõesti, tore on teada saada, et rohkem kui kahekümneliikmeline ametnike brigaad on kohe valmis startima, kui turistid Tallinnasse tulema hakkavad. Aga kuhu nad tulevad? Miks nad peaksid Tallinnasse tulema? Kas ainult paljuski juba väljasuretatud vanalinna pildistama või kurikuulsa Teneti filmimispaiku üle vaatama?

Linn peaks aitama ettevõtteid

Linnavalitsuse seniste poliitiliste otsuste tulemil on kõik tehtud selleks, et ettevõtlus vanalinnast kaoks. Pealinna turismiettevõtjatele oleks kindlasti kasulikum, kui linn suunaks raha kriisis kannatada saanud ettevõtetele. Seni on ainuke meede olnud linna pindadel asuvate ettevõtete rendist vabastamine ja ongi kõik! Tegelikkuses hoiavad just ettevõtjad Tallinnas elu elamise võimalusi üleval.

Turismiametnikud võiksid stardipositsioonis ootamise asemel aidata kannatada saanud ettevõtjaid. Kuni siseruumides üritusi korraldada ei saa, tuleks linnal luua võimalusi, mille abil saaks ettevõtjad inimestele vabas õhus teenuseid pakkuda. Ja vahet pole, olgu siis laatade või teiste ürituste korraldamisel ning mõistagi, taas tervisekaitsenõudeid jälgides. Hädavajalik oleks teavitustöö Eesti elanikkonnale, mida Tallinnal pakkuda on, kui reeglid leevenevad. Miks me eirame siseturismi?

Ametnikele tuleks pakkuda muud tööd

Eelmise aasta lõpus tegi Reformierakond Tallinna linnavolikogus ettepaneku suunata tänavu linna meediategevusteks kuluvad 3,5 miljonit eurot turismi- ja meelelahutusvaldkonnas tegutsevate ettevõtete toetus- ja teavituskampaaniaks. Toona Tallinna linnavalitsus seda ei toetanud, kuid sellele võiks uuesti mõelda. Mis puutub kuude viisi raskes stardipositsioonis olevate ametnike palgal hoidmist, siis selle asemel oleks mõistlik neid kasutada ettevõtjatega suhtlemisel ja vajaduste kaardistamisel, linna visuaalsete infosüsteemide korrastamisel või kasvõi, näiteks vaktsineerimise korraldamisel. Suhelda nad ju oskavad.