Veriff pakub teenust, mis võimaldab teenusepakkujatel veenduda, et nendega suhtleb tõepoolest inimene, kes püüab nendega lepingu sõlmida või neil midagi osta. See käib videotuvastuse kaudu. Nende lahendust kasutavad nii Wise kui Bolt, aga ka globaalsed suurnimed. Eestis on neil üle 200 töötaja ning siin tehakse tootearendust ja kõike, mis seotud teenuse sisulise poolega. Koroonaaeg tõi neile kena kasvu.

„Finantstehnoloogia kasvas, e-kaubandus ka. Netis hakati müüma kallimaid tooteid kui varem. Oli vaja lisaturvalisust ja usaldusväärsust juurde. Me ei ole enam ammu vaid finantssektoris tegevad, oleme olemas igale ärile internetis. Mingil hetkel võib iga inimene maailmas Veriffiga kokku puutuda," ütleb Kotkas.

Nad sisenesid ka hariduse valdkonda, kus aitavad verifitseerida eksamit tegevaid õpilasi või sisseastumiskatsetel osalevaid noori. Kotkase sõnul on nad saanud tagasisidet, et ka maailma avanedes on neid sektoris vaja. „Miks peaks sisseastumiskatseteks maailma eri paigust kohale tulema?" küsib ta.

Kasv, kasv, kasv

Veriff teatas äsja, et nad on kaasanud 69 miljonit dollarit ehk 58 miljonit eurot rahastust. See võimaldab neil veel kiiremini kasvada nii USAs, Suurbritannias kui Euroopas. Müügikanalite kasv ning turundus saavad suurema osa sellest rahast. Eestis tähendab see enam kui saja inimese värbamist.

„See on kasvuraund. Kui investoreid vaadata, siis ka kvaliteedimärk. Kõige suurem fookus läheb USA-le," avaldab Kotkas.

Kuidas kavatsevad nad pingelisel turul töötajaid enda juurde meelitada? Kotkas üleliia mures ei ole, sest neid ootab ees väga põnev aeg ning just töö enda tähtsus on see, mis talente tõmbab.

„Väga põnev aeg on. Enam kui 200 miljonit ettevõtet liiguvad internetti praegu. Meie tahame teha poolanonüümset veebi ausamaks," räägib Veriffi juht.

Võiks juba täna kasumlik olla

Kui lugeda Veriff OÜ aruannet, siis vaatab sealt vastu ligi 10 miljoni eurone miinus. Kotkas soovitab siiski vaadata laiemat pilti. Ei saa ju ka Amazoni kohta teha järeldusi Amazon OÜ aruannet lugedes.

„Kasumlikkusest rääkides. Grupi tasandil, kui tahaksime olla kasumlikud, võiksime selle otsuse teha ja see juhtubki. Kui aga näed kasvu ja on teada täpselt, mida on vaja teha, siis tasub investeerida. Uus rahastusring võimaldab teha kiiremaid samme. Meil on siiski juba tugev finantsturvalisus loodud," räägib Kotkas ning keeldub veel avaldamast grupi täpsemaid numbreid.

Pelgalt "ükssarvikuks" saamine ei eruta

2021. aasta tuleb firmale niisiis väga põnev. Eelmisel aastal said nad sõlmitud lepingud mitmete väga suurte ettevõtetega, mis kuuluvad ka Fortune 500 hulka. Käivad integreerimised ja täismahus koostöö eeldab aega ja tööd. Seetõttu otsitakse eelkõige uusi inimesi, kes selle töö ära teeks. Kotkas ütleb, et juba olemasolevate klientide pealt ootavad nad kolmekordset kasvu. „Tegeleme edasi sellega, et Veriffist saaks tegusõna (veriffima - T.S.)," ütleb ta.

Küsimuse peale, mida arvab Kotkas sellest, et neid viimasel ajal pidevalt ükssarviku (miljard dollarit väärt ettevõte - T.S.) kindlaks kandidaadiks peetakse, ei jää mees tagasihoidlikuks.

„See on loomulik asjade kulg. Ehitame niivõrd tähtsat infrastruktuuri osa internetile, milleks on usaldusväärsuse tekitamine. Et hoopis enam ettvõtteid saaks netis toimida. Turg ja vajadus on oluliselt suurem kui internetis otsisõnadele vastuse leidmine, mis ütleb, et turg on kümneid kui mitte sadu kordi suurem kui Google'il. Seepärast ei pane unicorn ainuüksi meil silmi särama. See on osa teekonnast võitmaks interneti usaldus," räägib Kotkas.

1x
00:00