EstateGuru pikemaajaline plaan on arendada välja kinnisvara rahastamise ja -investeeringute digitaalne piirideta ökosüsteem.

Kampaania avanes 5. mail piiratud vormis ainult eelregistreeritud investoritele ning kogus paari tunniga €580 000 ulatuses investeeringuid.

EstateGuru finantseerib ainult kinnisvaraga tagatud projekte, millele on seatud esimese järgu hüpoteegid, tagamaks võimalikult lihtne ja turvaline laenude finantseerimine. See mudel on eriti kasulik ettevõtjatele, kellele ei sobi pankade poliitika „üks lahendus kõigile", kelle jaoks on oluline laenuandja paindlikkus ning rahastamise kiirus. Teisalt annab see võimaluse investeerida kinnisvaraga tagatud laenudesse teenides keskmist intessitulu 8-12% aastas.

EstateGuru tegutsemisajaloo vältel pole investorid kaotanud oma kapitalist ühtegi eurot, teatas ettevõte. 41% uutest investoritest liitub EstateGuruga soovituste kaudu ja 90% investoritest paigutab raha regulaarselt.

2020. aasta juunis Seedrsi platvormil korraldatud esimene kapitali kaasamise kampaania ületas 350 000 € suuruse miinimumeesmärgi 261%. Selles ringis kaasatud rahalisi vahendeid kasutati kolme strateegilise valdkonna arendamiseks: geograafiline laienemine, tehnoloogiline areng ning institutsionaalsete investeeringute valdkond. EstateGuru käivitas tegevuse Soomes ja Saksamaal, mehitas kapitaliturgude tiimi Amsterdamis, integreeris Lemonway makseteenuse platvormi ning tegi mitmeid tehnoloogilisi uuendusi platformi infrastruktuuri jõudluse suurendamiseks.

„Investorite esialgne reaktsioon on olnud äärmiselt positiivne, tekkinud on võidujooks. See peegeldab ühtviisi nii hinnangut meie senisele tööle kui ka turu üldist olukorda. Alates meie eelmise aasta kapitali kaasamisest Seedrsi platvormil oleme näinud olulist kasvu mitte ainult ärimahtudes, vaid ka meie protsesside ja rahvusvahelise meeskonna kvaliteeditasemes," kommenteerib EstateGuru kaasasutaja ja juhatuse esimees Marek Pärtel. „Sel aastal suuname fookuse suurel määral institutsionaalsetele investoritele, tehnoloogiale ja meie tavapärase kasvutempo säilitamisele. Platvormi tegevuste toetamiseks kavatseme lansseerida mitu uut toodet institutsionaalsetele investoritele, sealhulgas Luksemburgis asutatud võlainstrumentide fond. Samuti liigume praeguselt andmepõhiselt otsustamiselt 2025. aastaks 90% ulatuses automatiseeritud laenuotsustele. Lisaks kavatseme viia lõpule API-põhise investeerimisrakenduse väljatöötamise ning siduda selle teiste turuosalistega."

Marek Pärteli sõnul on EstateGurul peagi taas ees laienemine: „Sel aastal alustame tegevust vähemalt kahel uuel turul. Ja kuna me tõepoolest usume meie kogukonna jõudu ja tähtsusesse, siis on meil väga hea meel anda investoritele võimalus osaleda meie praeguses kapitali kaasamise kampaanias ning saada osa EstateGuru arengutest ja edust. See on peamine põhjus, miks seda kampaaniat ka sel aastal korraldame."