PAI toetusaktsiooni ühe algataja Katri Linki sõnul on Confido annetus kollegiaalne, millesse on kaasatud nii omanikud kui ka töötajad. „Meil on anonüümseid annetajaid ja meil on annetusi, mille puhul annetaja on andnud viite, millise konkreetse haigla või hoolekandeasutuse töötajaid ta soovib tänada. Confido panuse teeb eriliseks see, et annetajad rõhutavad seda kui omanike ja töötajate ühist panust. Ilusamat kingitust ja tähelepanu tänase õdede päeva puhul on ilmselt keeruline välja mõelda,“ ütles Link.

Aprilli teisel nädalal avalikuks saanud õdesid ja hooldustöötajaid tänav PAI algatus on kolmapäevase seisuga kogunud 533 000 eurot, mis teeb ühe virtuaalse PAI kaardi maksumuseks veidi üle 31 euro. Seda juhul, kui jõutakse kõigi Eesti 17 tuhande õe ja hooldustöötajani.

PAI kampaania algatajad on seadnud eesmärgiks tagada kõigile Eesti õdedele ja hooldustöötajatele PAI kaart, mida nad saaksid aasta jooksul kasutada turismimajanduses, meelelahutuses ja kultuurisektoris. PAI kaardi väärtus sõltub annetajate lahkusest, kuid on kavandatud vahemikku 50 kuni 100 eurot.

„Pai" annetusi saab teha kuni 1. juunini 2021. "Pai kaartide" jagamine toimub mais ja juunis ning nende kasutamise periood on 1. juunist kuni 31. detsembrini 2021. aastal.

Annetuste tegemiseks on avatud Coop Pangas Sihtasutus Kuressaare Haigla Toetusfond arveldusarve EE824204278618211200, kuhu annetust tehes lisage märksõna "PAI". Lisaks on koostöös Teliaga on avatud annetustelefonid 9000105 (annetus 5 €) ja 9000110 (annetus 10 €) .

Värske PAI algatuse toetajate nimekiri on leitav siit.