Ärilehe poole pöördus kasutatud autode ostu- ja müügiplatvormi Auto24.ee kasutaja, kes sattus auto navigatsioonisüsteemi müües petturi otsa. Mees ise petuskeemi ohvriks ei langenud, kuid soovib siiski ka teisi hoiatada.

Kui kauba müük kokku lepitud, saatis ostja SMS-i teel lingi, mille kaudu soovis ta oma sõnul katsetada ostmist "turvalisel" teel. Navigatsioonisüsteemi müüjat tegi aga koheselt tähelepanelikuks see, et ostja saadetud link küsib tema pangakaardi andmeid. Ostja selgitas seepeale, et seda kasutatakse kaardi autentsuse kontrollimiseks ning see olevat täiesti seaduslik. Tähelepanelik müüja asja aga nii ei jätnud ning vastas kohe, et pöördub auto24.ee poole ning küsib sealt kinnitust.

Müüja sõnul ei avane enam petturi saadetud link. "Kahjuks ei jõudnud sellest vormist õigel ajal ekraanitõmmist teha. Kõik oli ilusti bränditud (auto24 logo ja viiskalt kujundatud vorm). Küll aga ma arvan, et nii mõnigi inimene satub selle ohvriks, kui hoiatusi ei saadeta, " ütles auto navigatsioonisüsteemi müüa soovinud mees.

Auto24.ee müügispesialist Priit Villip kinnitab, et nende töötajad juba kontrollivad antud skeemi tagamaid ning petturi väljaselgitamisega tegeleb edasi politsei.

"Müüjale saadetud leheküljel oli kasutatud auto24-le sarnaseid elemente. Imiteeriti meie lehte, loodi kontekst ja sisu. Sellega püütakse inimest veenda, et tegemist ei ole pettusega, " sõnas Villip. Siinkohal tuletab ta meelde, et inimesed alati jälgiksid, milliseid lehekülgi nad avavad. "Peame inimesi jätkuvalt hoiatama levivate petuskeemide eest."