Kuigi laevaliin avaneb turismireisijatele reedel, 9. juulil, korraldab ettevõte paar päeva varem, 7. juulil erikruiisi Stockholmi, mille eesmärgiks on võimaldada Tallinki koostööpartneritel ja ettevõtte töötajatel seilata esimeste seas pika pausi järel Stockholmi ja aidata „laeval Baltic Queen virguda üles pikast uinakust, et pakkuda taaskord klientidele parimaid merereisielamusi kogu Läänemerel“.

„Kui me peatasime ajutiselt TallinnaStockholmi laevaliini eelmise aasta 14. märtsil, katkestades üle mitme aastakümne elulise tähtsusega veeühenduse meie kahe riigi pealinna vahel, ei arvanud me hetkekski, et meil kulub ligi poolteist aastat selle ühenduse taastamiseks. Selle liini suletud oleku ajal oleme andnud endast parima ühenduste hoidmiseks, võimaldades autodega reisijatel sõita Rootsi meie kaubalaevade pardal PaldiskiKapellskäri liinil, opereerides ajutiselt TallinnaStockholmiRiia kolmnurkset laevaliini meie ristluslaevaga Victoria I, ning võimaldades meie reisijatel reisida Rootsi Soome kaudu, kus ja millal võimalik. Aga mitte miski ei asenda otseühendust, mistõttu on mul väga hea meel, et pandeemiaolukord on sedavõrd paranenud ja riiklikud vaktsineerimiskavade tempod on edenenud sedavõrd, et karantiinivaba* reisimine Eesti ja Rootsi vahel saab reaalsuseks alates 1. juulist, ning meil on viimaks võimalik vastu tulla kasvavale reisijate nõudlusele ja taasalustada selle olulise liini opereerimist,“ ütles Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

„Sedamööda, kuidas hakkame tasapisi reisipiirangutest väljuma, ning näeme, millised on pandeemiaolukorra arengud eelolevate kuude jooksul, taaskäivitame me oma tegevuse samm-sammult – pakkudes esmalt sel liinil väljumisi Tallinnast ja Stockholmist üle päeviti ühe laevaga. Meie laevadel on jätkuvalt tagatud piisavad sotsiaalse distantsi hoidmise võimalused ning jätkame pardal väga rangete hügieeni- ja desinfitseerimise rutiinidega.

„Samal ajal oleme aga valmis reisijatele pakkuma pärast eriliselt külma ja rasket talve ning pikka kevadet kõige paremaid maitse-, meelelahutuse- ja lõõgastuselamusi ja kustumatuid hetki Läänemerel. Viimaste kuude jooksul oleme saanud nii oma Eesti kui ka Rootsi klientidelt pea igapäevaselt küsimusi, millal me ometi taasavame TallinnaStockholmi liini. Ma olen väga rõõmus, et saan öelda, et see aeg on viimaks kätte jõudnud, ja olete kõik südamest teretulnud laeva Baltic Queen pardale,“ ütles Nõgene.

Baltic Queen väljub alates 9. juulist Tallinnast ja Stockholmist ülepäeviti alljärgneva sõidugraafiku alusel (kõik ajad kohaliku aja järgi):

Väljumine Tallinnast: 18.00

Saabumine Stockholmi: 10.30

Väljumine Stockholmist: 17.30

Saabumine Tallinnasse: 10.15

Piletimüük TallinnaStockholmi liini väljumistele avatakse teisipäeva, 15. juuni jooksul.

Laevaliini taasavamine võimaldab taaskord inimestel, kes töötavad Skandinaavia riikides, reisida tööle, võttes ühes ka oma sõiduautod. Esialgu võtab Tallink jätkuvalt sõiduautodega reisijaid ka oma laevade Sailor ja Regal Star pardale, mis sõidavad Paldiski ja Kapellskäri vahel.

* Enne reisi broneerimist palub ettevõte reisijatel veenduda, et neil on õigus sihtriiki siseneda sihtkoha sadamas ja et reisijatel on esitamiseks olemas kõik nõutud dokumendid, mida sihtriiki sisenemiseks on vaja. Iga reisija kohustus on veenduda, et nad vastavad kõikidele riiki pääsemise tingimustele ja täidavad riikide poolt seatud kohustusi.