Eestist, Rootsist ja Norrast on Soome tööle liikumine peagi avanemas. STI andmetel otsustab valitsus neljapäeval leevendada piiranguid maa- ja merepiiridel ning muutused jõustuvad nädalavahetusel.

Helsingin Sanomat kirjutab, et eelkõige on piirangute leevendamiseks Soome valitsuse poole pöördunud Eesti ametnikud.

STT teatel otsustab Soome valitsus neljapäevasel istungil ka selle, et täieliku vaktsineerimiskaitse saanud inimeste liikumist enam ei piirata. Hooajatööliste puhul võib piisata ka negatiivse koroonatesti sertifikaadi ette näitamisest.

Läinud reedel pöördus Eesti peaminister Kaja Kallas Soome suurima päevalehe Helsingin Sanomati vahendusel Soome peaministri Sanna Marini poole palvega, et töörännet võimaldataks ka meritsi tulijatele. Kallas märkis pöördumises, et Soome reisipiirangute tõttu peavad tuhanded eestlased valima pere ja töö vahel.

Ametliku statistika järgi elab Soomes üle 50 000 Eesti kodaniku. Hinnanguliselt umbes 20 000 eestlast käib Soome tööle. Kallas ütles oma kirjas, et tuhanded eestlased aitavad nii Soomet üles ehitada kui ka panustavad soomlaste heaolusse. Eelmise nädala neljapäeval saatsid Eesti eurosaadikud Soome reisipiirangutega seoses kirja ka Euroopa Komisjonile.