VEQ sai alguse digitaalvaldkonnas konsultatsioone pakkuvast ning aktsiainvesteeringutega tegelevast ettevõttest VNTRS. VNTRS-i investeerimismeeskond ühendas oma jõud tuntud kasvuinvestor Alfvén & Didriksoniga ning mitme teise tehnoloogiataustaga investoriga. Üheskoos loodigi VEQ.

„Meil on väga hea meel võimaluse üle toetada tulevikus veel paljusid väljapaistvaid ettevõtjaid ja firmasid nii meie võrgustikus kui ka väljaspool seda,” ütles VEQ asutajapartner Viktor Gällström. “Üks olulisi põhimõtteid, mida järgime, on investeerimine mitmekülgsetesse äridesse, mille eesmärgiks on muuseas ka meie planeedi jätkusuutlik areng. See, et meie partneriks antud teekonnal on Alfvén & Didrikson on äärmiselt inspireeriv ja julgustav,“ lisas ta.

VEQ fookuseks saab olema investeerimine idu- ja eel-idutasandis ettevõtetesse üle kogu Euroopa. Peamine rõhk pannakse Põhjamaade ja Balti turgudele, kus on tegev ka VNTRS. Põhimõtteline erinevus, mis eristab VEQ-i teistest riskikapitali ettevõtetest on see, et VEQ primaarne eesmärk ei ole mitte kasvatada investeeringu väärtust 5-7 aasta horisondiga hilisema müügi eesmärgiga, vaid jääda ettevõtte osanikuks ka pikas perspektiivis ehk seni, kuni see toetab ettevõtte arengut ja investorite huve. Esialgse plaani kohaselt soovitakse järgneva paari aasta jooksul investeerida 300 000 - 1 000 000 eurot tosinasse paljulubavasse iduettevõttesse.

VEQ igapäevaste operatsioonide eest hakkavad vastutama VEQ asutajapartner Viktor Gällström ja VEQ partner Maria Bergsten.