„Sunly annab oma panuse selleks, et meil oleks tulevikus piisavalt taastuvenergiast toodetud elektrit. Meil on Baltikumis ja Poolas hulgaliselt taastuvenergia projekte, mida ellu viia, kuid see valdkond on endiselt väga kapitalimahukas. Seetõttu soovime oma investorite baasi suurendada ja mitmekesistada, et ühekoos rohkem väärtust luua,“ kommenteeris 28 miljoni euro suuruse investeeringu kaasamist Sunly asutaja ja juhatuse esimees Priit Lepasepp.

Lepasepp lisas, et Sunly peab oma suurimaks väärtuseks kogenud ja professionaalset tiimi. „Kuna meie arendusportfell on kasvanud ülikiirelt, siis oleme lähiajal kõikides tegevusriikides värbamas täiendavaid eksperte, kes aitavad taastuvenergia arendusi ellu viia,“ ütles ta.

Edukas kapitali suurendamine sai teoks peamiselt Eesti investorite toel, ainukese välisinvestorina liitus ka varem Baltikumi taastuvenergiasse panustanud Norra munitsipaalettevõte Vardar.

Uute investorite seast leiab Eestis tuntud ettevõtjaid: Jaak Roosaare, Herty Tammo, Toomas Kõuhkna, Peeter-Jass Pikk, Peedo Pihlak, Mait Kaup, Tanel Mihkelson, Eimar Lodi, Olari Uuk, Marko Allikson, Ants Haavel, Urmas Rahnel, Toomas Aab, Maido Lüiste, Greta Lüiste, Kalle Aron, Raigo Tammo, Madis Müller, Raimond Russak ja Ain Järv.

Sunly juhtkonnast investeerisid ettevõttesse Priit Lepasepp, Lili Kirikal, Kerstin Kütt, Toms Naburgs ja Tadas Navickas.

Sunly on taastuvenergiale ja selle salvestamisele ning cleantech innovatsioonile fokusseeritud energiafirma, mis tegutseb Baltikumis ja Poolas. Koos käesoleva rahastusringiga on investorid Sunlysse investeerinud kokku 44 miljonit eurot.

Sunly investorite kogunimekiri:

Trailborg OÜ (Peedo Pihlak)

Warmeston OÜ (Mait Kaup, Peedo Pihlak, Tanel Mihkelson, Eimar Lodi, Olari Uuk)

Baltic Energy Asset Management OÜ (Marko Allikson, Peeter-Jass Pikk)

VanMeter OÜ (Ants Haavel)

OÜ Metsagrupp (Urmas Rahnel, Toomas Aab)

Scandium Energia OÜ (Maido Lüiste, Greta Lüiste, Kalle Aron, Jaak Roosaare)

Päikese ja Tuule OÜ (Herty Tammo, Raigo Tammo, Madis Müller, Raimond Russak, Peeter- JassPikk, Ain Järv)

Direct Consulting AS (Toomas Kõuhkna, Tiit Kõuhkna)

Vardar AS (Norra kohalikud omavalitsused)

OÜ InMyOpinion (Priit Lepasepp)

Tadas Navickas

Toms Naburgs

Perleal OÜ (Lili Kirikal)

Susurrus OÜ (Kerstin Kütt)

IVARD OÜ (Peeter Mänd)

JMB Investeeringute OÜ (Jüri Mõis)

Aktsiaselts Vestman Energia (Aivar Berzin)

Kaamos Energy OÜ (Kaido Jõeleht)

Carduelis Capital OÜ (Kalle Kiigske)

OÜ Solarcom (Martin Kruus)