Baltika müügitulud kahanesid teises kvartalis võrreldes aastatagusega 13 protsendi võrra 3,2 miljoni euroni. Samas vähenesid grupi turustus- ja üldhalduskulud teises kvartalis tervelt 42 protsendi võrra 2 miljoni euroni. Lisaks kasvas ettevõtte brutokasumi marginaal kahe protsendipunkti võrra 52 protsendini. Eelmise aasta juuni lõpust alates on Baltika sulgenud Baltikumis 33 mittekasumlikku kauplust ning tänavu juuni seisuga tegutsetakse kokku 43 poepinnal.

Baltika Grupi juhatuse esimehe ja tegevjuhi Flavio Perini sõnul näitavad teise kvartali tulemused, et Baltika uus ärimudel ja restruktureerimine on aidanud ettevõtte finantsid hoida tugevana. Ilma piirangute mõjuta oleks olnud tõenäoline rääkida kasumist ka poolaasta lõikes. „Ilma nõuete ümberkujundamiseta oleks eelmise aasta teise kvartali kahjumiks kujunenud 2 miljonit eurot, mille kõrval paistab tänavune teise kvartali kasum veel eriti positiivsena," lisas Perini.

„Kõige rõõmustavam on, et meie Ivo Nikkolo kaubamärgi rõivaste ja aksessuaaride üleminekukollektsioon on klientide poolt üle ootuste hästi vastu võetud. See annab palju optimismi ka järgmisteks kvartaliteks, et viia Baltika restruktureerimine planeeritust palju varem lõpule," ütles Baltika juhatuse esimees.