Facebooki juhatuse liikmed ja sealsed nõunikud ütlesid Zuckerbergile, et ta võib miljardi dollari suurusest pakkumisest võtta pool, lahkuda ning teha mida iganes, kirjutavad The New York Times-i ajakirjanikud Sheera Frenkel ja Cecilia Kang oma uues raamatus “Inetu tõde: Facebooki võitlus domineerimise nimel”, mis ilmus teisipäeval, 13 juulil.

Ühe kuu pärast peale Yahoo pakkumist ütles Zuckerberg Facebooki juhatuse liikemele Peter Thielile ja riskikapitalistist Jim Breyerile, et ta ei tea, mida selle rahaga peale hakata. Tõenäoliselt oleks ta loonud uue Facebookile sarnaneva sotsiaalmeedia platvormi, leitakse raamatus, mille hinnangul oli Zuckerberg arvamusel, et Facebook võib tulevikus palju suuremaks saada.

CNN-i aruande järgi viisid Frenkel ja Kang läbi üle 1000 tunni jagu intervjuusid erinevate Facebooki juhtide, praeguste ja endiste töötajate ning nõunikega.

Paljud ettevõtted, sealhulgas Friendster, Google, Viacom, Myspace ja News Corp. soovisid aastatel 2006 kuni 2007 Facebooki osta. Suurima pakkumise tegi Yahoo 2006. aasta juunis.

Raamatu kohaslt ütlesid Facebooki töötajad toona Zuckerbergile, et ta peaks Yahoo tehinguga nõustuma. Pärast seda, kui Zuckerberg pakkumise tagasi lükkas, lahkus protestiks kogu tema juhtkond.

“See osa, mis oli valus, ei olnud pakkumise tagasilükkamine. See oli asjaolu, et pärast seda lahkusid väga paljud töölt, kuna nad ei uskunud meie tegemistesse,” ütles Zuckerberg pärast eitavat vastust Yahoo-le, selgub raamatust.

Raamatust “Inetu tõde” koorub veel põnevat – Zuckerberg oli šokeeritud, kui sai teada, et 2016. aasta valimistel oli Venemaa valitsus Facebooki kanalitesse infiltreerunud. “Oh kurat, kuidas me selle maha magasime?” ütles ta raamatu kohaselt ühel koosolekul.