Kassari (pool)saarel asuva küla väikesadam on tõepoolest ennekõike kalasadam, ent Orjaku sadamahooneid võib imetleda ka lihtsalt arhitektuurilise vaatamisväärsusena. Sealsetele vabatahtlikele merepäästjatele valminud ruumid koos moodsa saunamajaga teevad tõenäoliselt nii mõnegi teise päästekeskuse kadedaks. Ka külalissadamana on Orjaku aina populaarsem ja purjetajate seas väga hinnas – sel aastal oli juuli keskpaigaks käinud siin rohkem aluseid kui eelmisel aastal kokku.

Tänavu avatud „sadamakõrtsi” iiU MEKK veab mandrilt saarele tulnud tunnustatud tippkokk Mihkel Heinmets. Restoga samas majas ehk Orjaku vanast, nelja külalistoaga sadamahoonest saab hea õnne korral ka öömaja. Sealsetele vabatahtlikele merepäästjatele valminud ruumid koos moodsa saunamajaga teevad tõenäoliselt nii mõnegi teise päästekeskuse kadedaks. 

Tosinkonna aastaga tundmatuseni sadama käima tõmbamine ja tundmatuseni muutumine pole tulnud aga iseenesest, vaid kohaliku kogukonna pingutustega ja ööune ning südamerahu arvelt.