Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg ütles, et linna maksab maist oktoobrini puhastustööde eest 4,5 miljonit eurot. Sellele lisanduvad ka linnaosavalitsuste tööd. Tema sõnul on linnaosade puhastustööde aastaeelarve kokku 1,9 miljonit eurot.

Võrdluseks, novembrist aprillini maksab linn koristustööde eest 9,2 miljonit eurot.

"Suveperioodil puhastatakse sõiduteid, kõnniteid, jalgratta- ja jalgteid, parklaid, treppe, ühissõidukite peatusi, sildu ja viadukte, tunneleid ja muid teerajatisi ning hooldatakse haljasalasid," selgitas Sulg.

Kiirmagistraale puhastatakse tema sõnul kolm korda nädalas, põhitänavaid ja nende parklaid ning treppe korra nädalas, kõrval- ja jaotustänavaid ning parklaid kaks korda kuus. Veotänavaid, väljakuid, parkimisplatse ja kvartalisiseseid teid puhastatakse kord kuus. Kõnniteede, jalgratta ja jalgteede koristuse tihedus sõltub nende seisundist.

"Talviti ennetatakse libedust ja vajadusel tõrjutakse lund ja libedust sõiduteedel, kõnniteedel, jalgratta- ja jalgteedel, parklates, treppidel, ühissõidukite peatustes, sildadel ja viaduktidel, tunnelites ja muudel teerajatistel prognooside alusel vastavalt hooldetsükli ajale. Sõltuvalt lumesaju hulgast kogutakse talviti lund kitsamatest ja liikumist piiravatest kohtadest ja veetakse ka ära," ütles Sulg.