Bolti sõnul on nende uus tõukerattamudel uuendusliku tark- ja riistvaraga ning selle eesmärk on tagada sõitjatele kõige turvalisem sõidukogemus. Näiteks on tõukeratastele lisatud sensorid, mis tuvastavad õnnetusi, kukkumisi, järske pidurdusi ja ohtlikku sõidustiili.

"Uue mudeli arendamisel oleme arvestanud ka oluliste turvalist sõitu tagavate elementidega nagu stabiilsus, turvaline manööverdamine, madal raskuskese, kõrge kliirens, parem sõidugeomeetria ja kerge kaal," kirjeldas Bolti tõukerataste tootejuht Dmitri Pivovarov.

Bolt 4 on disainitud ja arendatud täies mahus ettevõttes sees. Bolti tõukerataste arendamise eest vastutav meeskond on otseselt juhtinud kogu tootmise ja osade hankimise protsessi. Tõukeratta disaini ja ainulaadse akuvahetuse süsteemi jaoks on esitatud patenditaotlus.

Bolti uue tõukeratta tehnilised andmed
  • Tõukeratas kaalub 19 kg.
  • Tõukeratas sõidab ühe laadimisega üle 40 km.
  • Tõukeratta maksimaalne kiirus on 25 km/h. Kiirust saab piirata vastavalt kohalike omavalitsuste eeskirjadele, algajate režiimis saab sõidu maksimaalset kiirust piirata 15 km/h.
  • Õhkrehvid tagavad turvalisema sõidu keerulistes ilmastikutingimustes ja ebatasasel pinnal.
  • Tõukeratta keskkonnasõbralik disain võimaldab 60-kuulist kasutusiga. Bolt 4 tõukeratta raam on valmistatud 100% alumiiniumsulamist ja on täielikult taaskasutatav.
  • Tallinnas on Bolti tõukerataste lahtilukustamine tasuta, iga sõiduminut maksab 12 senti. Lisaks Eestile saab Bolt 4 tõukeratastega sõita Norras, Saksamaal, Itaalias, Belgias, Lätis ja Leedus.