Tanel Kiik allkirjastas eile käskkirja, millega makstakse Jessele hüvitist 39 kasutamata puhkusepäeva eest, sellele lisandub 8800 euro suurune tulemustasu.

Alles esmaspäeval sai selgeks, et ministeeriumi kantsler Marika Priske vabastatakse ametist. Põhjuseks tõi minister Kiik rahulolematuse vaktsineerimise korraldamisel. Teadupärast oli Jesse see, kelle haldusalasse jäi vaktsineerimise korraldamine.

Möödunud nädala valitsuse pressikonverentsil avaldas peaminister Kaja Kallas rahuolematust vaktsineerimise korraldamisel.

„Vaktsineerimisega on tõepoolest liiga palju probleeme ja see tempo on liiga aeglane,“ ütles Kallas pressikonverentsil. „Me ei ole kuidagi selle olukorraga rahul ja olen sellest tervise- ja tööministriga korduvalt rääkinud.“

„Minu hinnangul ei suuda juhtivad ametnikud sotsiaalministeeriumis juba mõnda aega pakkuda uusi lahendusi ja seda tempot kiirendada,“ lisas Kallas. „Lähiaeg toob selguse, mis ikkagi selle personali ümberkorraldustega on siis vaja teha, et tegelikult need vajalikud käigumuutused tuleksid. Ja selge on see, et juhtimistasandil on muutusi vaja.“

Maris Jesse vahetab välja Heidi Alasepp, kes asub tööle septembris.

Alles juulis kõneles Priske, et Jesse jätkab tema nõunikuna, kuigi see koht võib olla ajutine. Jesse ütles Delfile, et tal polnud ühtegi lepingut ministeeriumiga sõlmitud ning jutt käis ajutisest aitamist. "Mul ei ole olnud kavatsust ministeeriumis jätkata pikemalt," sõnas ta.