"Planeeritud 200 õppija asemel pakume võimaluse oma kooliteed alustada 215 inimesel. Põhjuseks on tugevad ja motiveeritud kandidaadid, kelles nägime potentsiaali, mida nad saavad meie koolis realiseerida," kommenteeris koolijuht Karin Künnapas. "Oma kooliteed alustavad kood/Jõhvis näiteks varem nii tuukri, koka, advokaadi elukutse omandanud kui ka juba teistes haridusasutustes õppinud tarkvaraarendajad. Kõigile pakub kool midagi uut ja huvitavat, millest on soov osa võtta."

Teiste seas alustab kooliteed 32-aastane Jõhvist pärit tuletõrjuja Andres Sulg, kelle jaoks oli suvine sprint päris keeruline eneseületus: "Õige rütmi saavutamine on alguses raske, aga see kõik on tehtav tänu ümbritsevatele inimestele. Keskkond on väga motiveeriv: inimesed aitavad üksteist igas olukorras ning see paneb ka ennast edasi liikuma vaatamata raskustele."

Programmeerimisõpe algab 13. septembril Sillamäel Ida-Virumaa kutsehariduskeskuses ja toimub seal kuni Jõhvis asuva koolihoone valmimiseni. Kaheaastane õpe põhineb täielikult praktilistel ülesannetel ja on üles ehitatud mänguliselt, iga õppija võib valida endale sobiva tempo. Kogu õppekava läbitakse erinevaid projekte lahendades, mille raskusaste järjest kasvab. Õpitakse mitte ainult erinevaid programmeerimiskeeli, vaid ka elulisi probleeme lahendades nende rakendamist päriselus. Õppijad saavad valida viie õppesuuna vahel: andmebaasid ja masinõpe, plokiahel ja võrgud, tarkvararakendused ja -liidesed, küberturvalisus ja videomängude arendamine. Samuti tulevad lisamoodulid koostöös kooli partnerettevõtetega, mis tagab õpilaste valmisoleku tööturul olevate probleemkohtadega tegelemiseks.

Kooli käivitamiseks saadi toetust Riigi Tugiteenuste Keskuse ja Rahandusministeeriumi loodud Ida-Viru maakonna ettevõtluse ning inimeste tööalase oskuste mitmekesistamise voorust. Lisaks toetavad kooli tegevust kümned eraisikud, ettevõtted ja organisatsioonid nagu Bolt, Wise, SEB, LHV, Superangel, Astrec Data, Pipedrive, Confido, Viru Keemia Grupp, Microsoft, Admirals, Adcash, Kaamos, Asutajate Selts, Heateo Haridusfond ja Startup Estonia.