Eilsest, 26. augustist karmistusid piirangud, mis tähendab, et ka spordiklubid peavad edaspidiselt kõikidelt täiskasvanud külastajatelt küsima koroonatõendit, läbipõdemise tõendit või negatiivse koroonatesti tulemust. Just sellele juhtis jõusaal Gym! tähelepanu ka klientidele saadetud kirjas.

Kirjas on aga ka mainitud, et alates 26. augustist kuni seadme paigaldamiseni kontrolli siiski ei teostata. “Ajavahemikul 26/08/2021 kuni seadme paigaldamiseni võtab iga külastaja isiklikult vastutuse, et omab COVID-19 tõendit vaktsineerituse, läbipõdemise või varasemalt tehtud negatiivse testitulemuse kohta,” seisab nende sotsiaalmeedia teavituses.

Vaatamata korduvatele päringutele ei õnnestunud Gym! Eesti esindajatelt kommentaari saada. Lisame loosse ka täispika liikmetele saadetud kirja.

Teavituskiri liikmetele

Spordiklubi Corsagym on aga oma sotsiaalmeedias teatanud, et nemad ei plaanigi hakata koroonapasse kontrollima. "Spordiklubil Corsagym ei ole seaduslikku õigust nõuda klientidelt terviseandmete avaldamist," seisab teates. Samuti toovad nad välja, et "rangelt on keelatud treeningu ajal kanda maski, sest see võib tekitada sportimisel tõsiseid tervisekahjustusi ning spordiklubi ei vastuta tekkinud tagajärgede eest."

Spordiklubi omanik sõnas, et nemad olukorda kommenteerida ei soovi.

Spordiklubi Corsagym

Terviseamet on taunival seisukohal

Terviseameti meediasuhete spetsialist Kirsi Pruudel sõnas, et selline käitumine on kahtlemata vastuolus uute reeglitega. “Inimeste enda südametunnistuse peale lootma jääda ei tohi, peab toimuma kontroll,” ütles ta.

Lisaks juhtis Pruudel tähelepanu asjaolule, et põhjendatud kahtluse korral tuleb inimestelt küsida isikut tõendavat dokumenti. “Digitaalse lahenduse puhul tekib ka küsimus, kuidas ettevõtjad tagavad selle, et inimene kasutab sisenemiseks ainult temale väljastatud tõendit."

Terviseamet kutsub kõiki üles kehtivatest piirangutest kinni pidama ja seda sõltumata sellest, kui väsinud me kriisist oleme. “Nakkusohu vastu saab kõige edukamalt võidelda mõistliku ja tervist säästva käitumise, mitte rangete karistuste ja sanktsioonide abil,” selgitas ta ning lisas, et igat rikkumist hinnatakse eraldiseisvalt ning kui ongi toimunud rikkumine, siis võib amet alustada ka menetlust.