LHV andmetel avasid endale PIK-i keskmisest suurema pensionivaraga kliendid, kuivõrd pooltel klientidel kujunes portfelli suuruseks enam kui 9000 eurot. LHV maaklertegevuse juhi Sander Pikkeli sõnul on märgata, et PIK-i kasutajad omavad teadmisi ja oskusi investeerimisteenuseid kasutada ning ilmselt on klientidel ka juba varasemast sääste ja investeeringuid. Pea kõik LHV PIK-i kasutajatest on valinud PIK-i ka igakuiseks sissemakseks.

2. septembril oli Balti börsidel väga aktiivne kauplemispäev, kui kohaliku börsi käibeks kujunes 13,4 miljonit eurot (sellest 9,9 miljonit tehti Tallinna börsil). Pikkeli sõnul moodustasid koguni kolmandiku LHV kaudu tehtud tehingute käibest LHV PIK-i klientide tehingud. „Lisaks Eesti ettevõtetele paigutasid pensioni investeerimiskonto kliendid raha ka Leedu ja Läti börsifirmadesse. Kõige enam läks PIK-i varasid eile pankade aktsiatesse. Samas olid PIK-i omanikud aktiivsed ka välisbörsidel, kuna ligi 50% LHV kaudu välisbörsidel tehtud tehingutest moodustasid just pensionivara paigutajad," rääkis Pikkel. „Välisbörsidel olid PIK-i omanikele atraktiivseimad rahapaigutuskohad tehnoloogiasektori aktsiad, aga ka S&P500 indeksit järgiv fond ja krüptovaluuta Ethereum," lisas Pikkel.

Samas on LHV maaklertegevuse juhi sõnul pärast esimest päeva veel vara teha põhjalikke järeldusi investeeringute kohta, kuna investoritel aega on ja esialgu on kliendid soetanud PIK-ile alles esimesed väärtpaberid. Samuti alustatakse automaatsete investeeringute tegemist alles järgmisel nädalal. Nimelt on LHV PIK-i omanikel võimalik suunata oma pensionivara automaatsele investeerimisele, mille puhul tehakse regulaarselt ning soodsa teenustasuga ostutehinguid automaatselt kliendi eest.