Voorus osalesid ka varasemad investorid Trind Ventures, Superhero Capital, United Angels VC, Startup Wise Guys ja Verve Ventures.

"Fractory on loonud inseneeriaettevõtetele tarkvara, milletaolist varem nähtud pole. Nende kiire kasv tõestab, et tööstuslikud tarneahelad on sellist uuendust oodanud. Investeerisime väga heasse tootesse ning talendikasse meeskonda, kes on pühendunud arengule ning uute turgude avamisele," põhjendas investeeringu tagamaid OTB partner Marcin Hejka.

Neli aastat tagasi asutatud Fractory on loonud veebipõhise metallitööde platvormi, kus insenerid saavad laadida üles CAD-faile koheseks hinnastuseks. Majasiseselt arendatud algoritmid valivad antud töö jaoks sobivaima tootmispartneri vastavalt kliendi asukohale, kasutatud materjalidele, vajalikele töötlusprotsessidele ja tootjate vabale mahule. Fractory võtab vastutuse kõige eest, alates hinnastamisest kuni kvaliteedini, olles ainsaks kontaktiks kogu protsessi vältel.

"Oleme oma tegutsemisajaga muutnud metallitöö sektorit. Insenerid võidavad meid kasutades oluliselt aega, kuna toome kõik olulisemad töötlusprotsessid kokku ühele platvormile, automatiseerides kogu teekonna hinnastamisest tarneni. Tootmisfaasis partnerite kasutamine tähendab, et saame oma võimekust väga kiiresti ja klientide vajaduste põhiselt kasvatada. Tulemused Balti, Skandinaavia ja Suurbritannia turgudel on tõestanud, et meie lahendust hinnatakse. Oleme rõõmsad, et saame parimate investorite abiga järgmisi samme kiiremini astuda," kirjeldas Fractory tegevjuht Martin Vares ettevõtte käekäiku.

Kaasatud rahaga avatakse järgmised turud USA-s, Prantsusmaal ja Itaalias. Samuti plaanitakse kasvatada meeskonda kahekordseks, et toetada kasvu uutes sihtriikides ning automatiseerida veelgi enam töötlusprotsesse. Nende hulka kuuluvad nii keeruka hinnastusmehhanismiga CNC masintöötlus kui ka survevalu, kuid esimest korda sisenetakse läbi 3D printimise ka plastide maailma.

Fractory lahenduse üks olulisi omadusi on ka keskkonnasõbralikuma tootmise võimaldamine läbi tellimuste agregeerimise, mis vähendab materjali ülejääki, ning kliendi asukoha põhise tootmise, mis tagab lühema transporditeekonna.

"Kavatseme kindlasti kasutada ära Fractory platvormi poolt pakutavat eripära, kus suured mahud tekitavad rohkelt võimalusi optimeerimiseks ja sellele veel enam rõhku panna. Samuti plaanime pakkuda süsinikuneutraalset tootmist, mille olulisus ettevõtetele on selgelt kasvavas trendis," lisas Vares tulevikuplaanide kohta.

Tänaseks on Fractory partnervõrgustikus üle 100 tootja ja kasutajaskond enam kui 10 000 inseneri erinevatest riikidest ning sektoritest nagu autotööstus, robootika, põllumajandus, riigikaitse, ehitus jm. Kliendiprofiilid varieeruvad väikeettevõtetest kuni rahvusvaheliste suurfirmadeni.

Ettevõtte kasv jätkus ka üle koroonaperioodi, mil paljud tootmisettevõtteid ajutiselt või alaliselt uksi sulgesid. Fractory partneritevõrgustik pakkus aga paindlikkust olemasoleva teabe alusel valida tootja, kes parasjagu võimeline tellimust ellu viima. Tänu sellele kasvas ettevõte käive 2020. aasta veebruarist tänaseni 400%, viidates digitaalse tootmisprotsessi efektiivsusele keerulisel ajaperioodil. Investeeringu toel plaanitakse seitsmekordset käibekasvu aastaks 2024.