Haigekassa juhatuse liige Maivi Parv ütles, et andmeid antakse välja protsendina ning ühegi konkreetse töötaja andmeid ei edastata. Selleks, et tööandjal poleks võimalik kindlaks teha, millised töötajad on vaktsineeritud või millised ei ole, annab haigekassa töötajate COVID-19 vaktsiiniga hõlmatud protsendi välja ettevõtetele, kus on rohkem kui 30 töötajat.

„Hõlmatuse protsent on tööandjale oluline info, selle põhjal saab ta teha näiteks otsuse, kas kutsuda vaktsineerija ettevõttesse kohale vaktsineerima, sest pakume sellist võimalust ettevõtetele endiselt. Töökohas vaktsineerimine on töötajatele paindlik võimalus kaitsta vaktsineerimise läbi nii enda, oma lähedaste kui kolleegide tervist,“ rääkis Parv.

Andmete küsimuseks tuleb saata e-kiri aadressile vaktsineerimine@haigekassa.ee ning kirjutada teemareale „Selgitustaotlus“. Haigekassa saab edastada hõlmatuse protsendi sõltuvalt vaktsineerituse tasemest ehk ettevõte saab vastuse, et tema töötajad on kas vaktsineeritud alla 50%, vahemikus 50-90% kindla protsendina või üle 90%.

Ettevõtted, kes soovivad enda ruumidesse vaktsineerijat kutsuda, saavad ühendust võtta aadressil vaktsineerimine@haigekassa.ee ja oma soovist märku anda.