„Traditsiooniliselt on jooksva aasta hindadest ette fikseeritud vähemalt 50%, mis osaliselt aitab ootamatult tõusnud turuhindade mõju leevendada. Samuti on meile abiks hiljutiste energiaefektiivsuse investeeringute mõju, mille tulemusel elektritarbimine on ligikaudu 5% võrra väiksem tooteühiku kohta võrreldes varasemaga. Siiski moodustas energiakulu augustis otsestest tootmiskuludest 44%," kommenteerib Lahe.

Ta lisab, et hetkel aitavad tõusnud puitmassi müügihinnad energiakulu kallinemise korvata, aga nad jälgivad hindade arengut igapäevaselt ja tuleviku prognoosimine on tänases turuolukorras keeruline.

„Jätkusuutliku omahinnaga tootmise tagamiseks peavad nii energia turuhinnad kui ka riigi poolt kehtestatavad maksud olema konkurentriikidega samal tasemel. Kui energia hinnad ja maksud on konkurentsivõimelised, siis on Estonian Cellil võrdsed võimalused teiste puitmassitootjatega konkureerimiseks. Sisemiselt oleme andnud ja jätkuvalt anname endast parima, et olla võimalikult energiaefektiivsed ja toota puitmassi meie klientide jaoks mitte ainult parima kvaliteediga, vaid ka vastutustundlikult ja kuluefektiivselt," ütleb ta.