Pindi Kinnisvara Ida regiooni juht Rene Zorin kinnitas, et hoolimata Narva linna rahvastiku vähenemisest ja noorte väljarändest on linnas suurte, 4- ja enamatoaliste korterite defitsiit. Seda kinnitab ka kinnisvaraportaali kv.ee statistika – 1-toaliseid kortereid on Narvas septembri keskpaiga seisuga pakkumises 44, 2-toaliseid 98, 3-toaliseid 56 ning 4-toaliseid kõigest 12.

„Kuna ka väiksematel äridel ei lähe praegu kõige paremini, siis on mitmed äripinnad müüki pandud ja nende tulevik tundus küllaltki tume. Ootamatult on aga leidlikumad noored hakanud elamiseks otsima korterelamute esimesel korrusel paiknevaid äripindasid, mis on üldjuhul moodustatud varasematest eluruumidest ja eraldi sissepääsuga,“ rääkis Zorin.

„Äsja oli juhus, kus vaid nädala jooksul vaatas ühte äripinda viis erinevat noort pere, kes soovivad osta seda elamiseks, sest sarnase suurusega kortereid turul ei leidu. Kuna remonti on vaja teha niikuinii, siis äripinna hind tuleb kokkuvõttes hetkel ikkagi odavam kui eluruumil,“ lisas ta.