x7trade on Feeporti poolt loodud neutraalne piiriülese kaubanduse hõlbustamise “tarkvara teenusena” toimiv platvorm äriklientidele, mis hõlbustab ning automatiseerib ning seeläbi ka kiirendab tollideklaratsioonide esitamise protsessi. Loe täpsemalt siit.

Kuivõrd seni olid deklareerimisest vabastatud kuni 22 eurosed saadetised, siis käesoleva aasta 1. juulist alates tuleb deklareerida kõik Euroopa Liitu kolmandatest riikidest saabuvad saadetised. Feeporti partneri ja juhatuse liikme Egor Paanukoski sõnul kaasnes uue otsusega kaupade vastuvõtjale märkimisväärne ajakulu. Seega otsustasidki nad leida olukorrale lahendus. “Meie poolt välja töötatud x7trade platvormi kaudu saab tollile esitada korraga tuhandeid deklaratsioone, mille täitmisele kulub vaid minuteid. E-kaubanduse hoogsa kasvu ajastul tähendab see olulist ajavõitu kaupade vahendajatele kui ka lühemaid tarneaegu kaupade lõpptellijatele,” rõhutab Paanukoski.

Maailma juhtiva kiirkullerfirma UPSi volitatud töövõtjana Eestis tegutsev EKLT on juba saavutanud märkimisväärseid tulemusi x7trade platvormi abil. EKLT juhatuse liikme Marina Nikitina kinnitusel on Feeporti platvormi kasutamine teinud elu lihtsamaks nii laokompleksis kui ka kontoris. “Enam ei kuhju meie laopinnale madala väärtusega e-kaubanduse saadetised, sest tänu x7trade platvormile suurenes saadetiste käitluskiirus 70 protsenti. Lisandunud vaba ruum ning konkreetsem tööprotsess aitavad meil ka paremini planeerida sõidukite kasutust saadetiste laialiveoks. Ning meie infotelefon ei pea enam vastama klientide päringutele oma saadetise kättesaamise kohta, sest suurem osa kliente saab oma saadetised kätte lennuki maandumisele järgneval päeval,” selgitab Nikitina.

Platvorm toimib Eesti ja Soome tollisüsteemide liidestuse baasil, järge on ootamas sama protsess ka teiste Euroliidu riikide s.h. Hollandi ja Läti tolliametitega.