AQ Lasertool OÜ personalijuht Janne Eljas märgib ettevõttest rääkides, et töötajate tagasiside on toonud välja mitmeid põhjuseid, miks on seal hea töötada ja kuidas seda tunnet veelgi kasvatada.

Üheks kaalukaimaks põhjuseks on kindlasti stabiilsus. Ka keerulistel lukustusaegadel võisid töötajad olla kindlad, et nende töö ja sissetulek on ka homme tagatud. Tänu AQ Lasertooli pikaajalistele koostööpartneritele ei ole põhjust karta, et töö võiks ootamatult otsa saada. Klientideks on maailmatasemel tugevad ettevõtted – näiteks Volvo, Scania, MAN, Bombardier ja General Electric.

Töö nende ettevõtete heaks tähendab nii inseneridele kui ka kõigile teistele pidevalt uusi väljakutseid ja arenemisvõimalusi. Iga uus tellimus võib olla eelnevast erinev ja lahenduste leidmine toob tööpäevadesse nii vaheldust, õppimisvõimalusi kui ka põnevust.

Stabiilsust toetab ka AQ Lasertooli ülesehitus. Kokku on ettevõttel Eestis neli tehast, neist kaks Harjumaal ja kaks Pärnus. Neis tehastes töötab ligikaudu 340 inimest ja lisaks kasutatakse umbes 80 inimese teenuseid renditööjõupakkuja vahendusel. Nii on võimalik ressurssi vajadusel erinevate üksuste vahel hajutada.

Hoolime tervisest, hindame sportlikkust!

Ettevõtte juhtkond teeb pidevalt pingutusi töökeskkonna kaasaegsemaks muutmiseks. Praegu on käsil projekt tööriietuse teenuse parendamiseks ja seda mitte hinnaklassi pärast. Selleks kaasati töötajad, et leida parim riietus, mida on kaheksatunnise tööpäeva ajal nii mugav kui ka ohutu kanda. Pärast prooviperioodi tehakse taas otsus vastavalt töötajate tagasisidele.

Ettevõte on tehastesse varunud kõik riietusesemed, mida erijuhtudel vajatakse: joped, puhvid, jalatsite sisetallad, kindad, sallid jpm. Ikka tulenevalt isikust ja tema vajadustest.

Töökohal on võimalus soodsa hinnaga lõunatada. Et toidu kvaliteet ei langeks ja hind oleks võimalikult soodne, siis toetab ettevõte ise toitlustuse pakkujat, mis aitab hoida lõunasöökide hinnaklassi mõistliku ning taskukohase. Hiljutine tagasisideuuring toitlustuse teemal tõigi välja vajaduse teenusepakkujat vahetada – ilmnes, et töötajad hindavad üha enam värsket ja tervislikumat toitu.

Töötajate tervise heaks pingutatakse AQ Lasertoolis veelgi. Nimelt saab iga töötaja valida Tervise Paradiisi kuukaardi või hoopis tervisekindlustuse vahel. Viimase puhul tehti, lähtudes taas tagasisideküsitlusest, sel aastal veel mitmeidki korrektiive. Näiteks suurenes hambaravi võimalus ja lisandus profülaktiliste läbivaatuste osa. Haiguste ennetamine on alati mõistlikum kui ravimine, kuid tervisekindlustus katab ka taastusravi ja eriarsti vastuvõtte ning toetab vaimset tervist.

Ettevõtte juhtimiskultuuris on oluline koht töötajate sportlike algatuste toetamisel. Nii on käidud mängimas golfi, kettagolfi, bowling’ut ja võrkpalli ning nende puhul toetab ettevõte nii saali rendi kui ka spordivarustusega. Auhinnad – medalid ja karikad – on töötajate endi kujundatud ning ettevõttes kohapeal valmistatud. 2021. aastal toimus juba kolmandat korda Pärnu tehaste vaheline jalgpallivõistlus, kus kolmandat korda tuli võitjaks Kodara tehas. Sellest innustatuna osaleti ka jalgpalliklubi Poseidon korraldatud Pärnu ettevõtete karikal, mis esimesel katsel kohe võideti.

Pereväärtuste hoidmine

AQ Lasertool väärtustab nii töötajaid kui ka nende peresid. Kõik vastsündinud saavad kingituseks ema või isa töökoha logoga meeleoluka tegelusteki ning kõik kooli minevad lapsed, vanusest ja klassist sõltumata, saavad kingituseks Büroomaailma kinkekaardid, mis aitavad vajalikke koolivahendeid muretumalt soetada.

AQ Lasertooli jõulukingid erinevad traditsioonilisest kommipakist – lapsed saavad sellise kingi, mis võimaldab koos vanematega midagi vahvat ette võtta. Näiteks piparkooke meisterdada, midagi kaunistada või ise luua. Mitmed töötajad on aastate jooksul väljendanud, et selline kingitus toob jõulupühade ajaks peredesse palju rõõmu.

Kui veel jõuludest rääkida, siis on ettevõttel olnud kombeks korraldada traditsioonilisi jõulupidusid. Koroonaperioodil seda loomulikult teha ei saanud, kuid veidi pidulikum jõululõuna ettevõtte poolt catering’i abiga oli meeldiv üllatus kõigile.

AQ Lasertooli logoga sünnipäevakingid toovad alati põnevust ja elevust, sest need on igal aastal erinevad. Sel aastal peidab kingikott meepurke, taas meenutamas sõnumit, et ettevõttele on tema töötajate tervis väga oluline. Hea tavana annab töötajale kingituse üle tema vahetu juht, mis annab võimaluse kuulda õnnesoove ja tunnustust inimeselt, kelle juhtimisel igapäevaselt töötatakse.

Töötaja 10 aasta tööjuubelil kingib ettevõtte lisaks meenele Estraveli kinkekaardid, mida saab kasutada perega puhkamiseks nii Eestis kui ka välismaal.

Jaga
Kommentaarid