Elektrirobotid mahutavad kuni kolm poekotitäit kaupu. Starshipi äriarenduse juht Sanda Sooläte avaldas, et sõltuvalt poe kaugusest toob isesõitev robot kauba kohale poole tunni kuni tunni ajaga.

Starshipi pakirobotid on targad ja õpivad igast uuest sõidust ja läbitud marsruudist. Kui juhtub, et tee on kinni või blokeeritud, siis märgib robot selle enda mälus ja info jõuab ka teistele robotitele. Robot saab inimeste maailmast aru tänu ultraheli anduritele, kaameratele, radarile ja GPS süsteemile. Lisaks on robotitel vali alarm, mis käivitub, kui üritada robotit üles tõsta või lükata.

“Aastate jooksul oleme palju õppinud, mida tänavatelt oodata võib. Kui midagi robotiga juhtub, saame seda füüsiliselt aidata. Teame täpselt, kus robot parasjagu asub ning samuti aitavad kaamerad, mille läbi saame näha, mis toimub. Kõik need asjad on aidanud kaasa sellele, et inimesed ei viitsi ega taha nende robotitega jännata,” rääkis Ärilehele läinud nädalal Starship Technologies’i Suurbritannia äriarenduse juht Sandra Sooläte.

Robot räägib ka, kuid siiski veel primitiivsel tasemel. “Meil on eelnevalt lindistatud sõnumid, mis teatud olukordade peale reageerivad. Näiteks võib robot hõigata, et vabandage väga, kuid olen tellimust kohale viimas ja palun vabastage tee,” nentis Sooläte.

Hetkel ei ole vajalik, et robot oskaks päriselt ise inimestega suhelda. “Peamine eesmärk on tellimuste kohale viimine, aga kui seda saab natuke inimlikumaks ja nunnumaks teha, siis miks mitte. Küll aga saab näiteks sünnipäevaks tellida robotit, kes saabudes ka laulab.”