Hiina kinnisvaraarendaja on nõustunud müüma osa oma osalusest kohalikus pangas ligi 10 miljardi jüaani (umbes 1,3 miljardi euro) eest. Evergrande tegi selle teatavaks kolmapäeval, mis kergitas Hongkongi ettevõtte aktsiaid 16% võrra.

Täpsemini müüb ettevõtte ligemale 20% Shengjing Banki osalusest riigile kuuluva Shenyang Shengjing Finance Investment Groupile.

Viimastel päevadel on üha enam spekuleeritud selle üle, et ametnikud võivad tõenäoliselt paluda riiklikel ettevõtetel Evergrande’i toetada.

Üle kolmandiku Shengjing Bankist kuulub Evergrande’ile ning sellega kaasnevaid hädasid on laenuandjad juba varem omal nahal tunda saanud.

Evergrande teatas börsiavalduses, et ettevõtte likviidsusküsimus on oluliselt mõjutanud Shengjing Banki ning seda, et laenuandja on nõudnud, et kogu müügist saadud tulu kasutatakse kahe osapoole vaheliste "finantskohustuste" lahendamiseks. Pärast tehingu lõppu jääb konglomeraat 14,75% osalusele.

See tähendab, et Evergrande ei saa tõenäoliselt raha kasutada muude võlgade katteks. Eelmisel nädalal ei suutnud ettevõte käsitleda 71,6 miljoni euro suurust intressimakset. Lisaks ootab kolmapäeval ettevõtet veel üks ligemale 43 miljoni euro suurune intressmakse.

Kuigi Evergrande ei ole avalikult arutanud oma dollarites nomineeritud võlakirjade tasumist, jõudis ettevõte eelmisel nädalal jüaani võlakirjade intresside osas kokkuleppele.

Evergrande on Hiina enim võlgu olev arendaja, kellel on rohkem kui 300 miljardi dollari väärtuses võlakohustusi. See sisaldab finantsettevõtte Refinitiv Eikon andmetel ligi 17 miljardit euro väärtuses rahvusvahelisi võlakirju.