Kokkulepe saavutati pärast pikki läbirääkimisi, mis olid keerulised nii tehnilistest kui ka juriidilistest aspektidest lähtudes, kuna põimuvad nii Eesti kui ka Euroopa õigus, tekitades suhteliselt suure tõlgendamisruumi. Samuti on Euroopas vastav valdkond reguleeritud riigiti väga erinevalt.

ERR-i juhatuse esimees Erik Roose kinnitas, et algusest lõpuni seati esikohale televaatajate huvid ja resultaat kinnitab, et samast põhimõttest kantuna oli ka Telia valmis leidma ühise lahenduse.

Telia erakliendiüksuse juhi Kristjan Viilmanni sõnul on antud kokkuleppe puhul kõige olulisem see, et Telia klientide huvid on kaitstud ning Telia TV teenuse kasutajate jaoks midagi ei muutu. „Meie kliendid saavad kõiki ERRi telekanaleid jälgida neile juba harjumuspärases HD-kvaliteedis ning kuhugi ei kao ka kanalite järelvaatamise (salvestamise) võimalus.“

ERRi hankejuht Toomas Luhats tunnustas nii Telia kui ka ERR-i läbirääkijate tiimi, lisades, et vaatamata erimeelsustele jõuavad lõpuks kokkulepeteni ikka inimesed ja antud juhul on rõõm tõdeda, et läbirääkimiste tulemina võitsid esmajoones Telia kliendid ja ERRi telekanalite vaatajad, kelle jaoks on lähiaastateks antud küsimusest tõukuv määramatus päevakorrast maas.

ERR ja Telia sõlmivad tagasiulatuvalt alates 1. juulist 2021, mil lõppes eelmine leping, uue kokkuleppe, mis loob ühtlasi ka aluse võimalikuks koostööks erinevates sisu- ja tehnoloogiavaldkondades, et hoida ja arendada digitaalsete innovatsiooniliidrite kuvandit nii Eestis kui Euroopas.

Kella 17.00 seisuga jõudis ERR telekanalite taasedastamises ja järelvaatamises kokkuleppele ka Elisa ja STV-ga.