Ühendkuningriigis on hetkel üle miljoni vaba töökoha. Tehnoloogiasektoris on oskuslike käte puudumine märgatavalt kiirendanud palgainflatsiooni, kuna idufirmad võistlevad talentide palkamises. Samuti ka teenindussektor, kus tööjõu puudusel ei näe lõppu olevat.

Spetsialiseerunud professionaalne valgekraede värbamisrühm Robert Walters'i ülemused tunnistasid hiljuti, et noorematel tarkvaraarendajatel õnnestub konkurentsi tihenedes kindlustada uutes rollides lausa 100 protsendiline palgatõus.

Lisaks palgatõusule pakuvad ettevõtted pakette, mis hõlmavad paindlikku tööaega ja suurenenud autonoomiat ning iseseisvust. Seda kõike töötajate meelitamiseks. Näiteks teatas köögikomplektide jaemüüa Gousto, et lubab tuhandel oma kontoritöötajal teha välismaal “rändtööd” kuni üks kuu aastas.

Londonis asuva töökohtade hüvitistele keskenduva ettevõte Juno uued uuringu andmed näitavad, et püüdluses olemasolevaid töötajaid õnnelikuna hoida ja värskeid talente meelitada, kasutavad ettevõtted sootuks ebatavalisi võtteid. Võtete hulka kuuluvad näiteks tasuta videomängude, vautšerid, taimed, toidu ja söögikomplektide kohaletoimetamist ja koristusteenus kodukontorites. Uuringus osalenud ettevõtete hulka kuuluvad Londoni restoran Kricket, reklaamitehnoloogiale keskenduv start-up Teads ja tarnetefirma Stuart.

Üldiselt leiti küsitlusest, et taimed olid klientide kõige populaarsem valik, millele järgnesid söögikomplektid ja vautšerid treeningutesse. Kõige ebatavalisemate kingituste hulka kuulusid näiteks CBD tooted ja massaažid.

Juno võimaldab tööandjatel anda oma rakenduses töötajatele krediiti, et sellega broneerida teenuseid, näiteks Patch Plants taimekullereid, treeninguid Barry UK treeningsaalides ja lastehoiuteenust Koru Kids nimeliselt ettevõttelt.

Selline lähenemine põhineb ideel, et “kollektiivsed pärast tööpäeva pubikülastused ei sobi töötajate põlvkonnale, kes soovivad hüper-isikupärastatud ja individuaalseid pakkumisi”.

Kricket on hakanud oma kolme Londoni haru juhtidele pakkuma juurdepääsu sellistele hüvedele ning kavatseb programmi rakendada peagi kogu oma personalile. Restorani personalijuht Monclef Mansur ütles, et mõtlesid pikalt, kas peaksid lisama hüvesid, mida keegi tegelikkuses ei kasuta.

Brexiti ja Covidi mõjul on paljud noored töötajad naasnud oma kodumaale ning pubid ja restoranid kogu Ühendkuningriigis näevad vaeva, et vabu töökohti täita. Probleemiks on ka töötajate hoidmine, sest vabade kohtadega konkurendid pakuvad ennekuulmatuid boonuseid ja 30% kõrgemat palka.