Esimesed kümme pakimajakest on avatud väiksemates linnades kohalike kaupluste juures. "Smartposti eesmärk on pakkuda hästi kättesaadavat pakiautomaatide võrgustikku üle kogu Eesti. Seega laieneme ka väiksematesse piirkondadesse, et paki saatmine ja saamine oleks võimalikult mugav. Seejuures ei tee me allahindlust kvaliteedi arvelt – ka edaspidi on Smartpostiga saadetud pakid külma ja kuuma eest kaitstud," ütles Smartpost Itella pakiveoteenuste direktor Rauno Parras.

Koostöös Cramoga valmisid pakiautomaatidele spetsiaalsed sobilikud klaasfassaadiga pakimajakesed. "Soojaku põhimõttel toimiv maja on sobilik mitmete temperatuurikindlust nõudvate saadetiste puhul, kuna pakile on tagatud ühtlane temperatuur nii talvises külmas kui ka palavatel suvepäevadel. Tellides või saates ravimeid, kosmeetikat või toiduaineid tuleks sellele kindlasti tähelepanu pöörata," ütles Cramo Estonia tegevdirektor Remo Holsmer.

"Pakimajakese kasutamine on imelihtne. Majja saab siseneda sõnumi teel saadud koodiga kogu ööpäeva vältel, muutes paki saatmise ja kättesaamise senisest paindlikumaks," lisas Holsmer.

Esimesed pakimajakesed rajati Kosele, Türile, Paldiskisse, Abja-Paluojale, Karksi-Nuia, Loksale, Paidesse, Väike-Maarjasse, Järva-Jaani ja Põltsamaale. Lähiajal lisandub pakimajakesi üle Eesti veel paarkümmend.