Täna teatasid pankrotihaldurid Indrek Lepsoo ja Kristo Teder, et oksjonile on registreerunud neli ettevõtet. "Kuid me ei saa avaldada registreerunuid nimeliselt," tõdesid nad.

Kaubanduskeskuse T1 Mall of Tallinn oksjonile registreerumine lõpeb järgmisel esmaspäeval kell 12.00. Registreerunud saavad teha pakkumisi oksjonil, mis algab 12. oktoobril kell 12.00 ning lõpeb 4. novembri keskpäeval 2021.

Oksjonil on alghind 65 miljonit eurot. Kõik huvilised saavad oksjonile registreeruda aegsasti enne 11. oktoobri tähtaega, tasudes tagatisraha 100 000 eurot, mis tagastatakse pakkujatele, kes vara oksjonil ei omanda.

Pankrotihaldurite eesmärk on leida keskusele ostja nii kiiresti kui võimalik. Keskus on külastajatele avatud.

Kõrgem hind ei läinud läbi

Juuni alguses kirjutas Ärileht, et T1 Mall of Tallinna omanik Tallinna Moekombinaat (TMK) peab kuulutama välja pankroti ning müüma enda vara võlgade katteks ära. Põhjus peitus selles, et omanik polnud ehituseks võetud laenu maksnud tagasi alates 2019. aasta septembrist. Lõpuks kasvasid ostukeskuse võlad oma 120 miljoni euroni. TMK võlausaldajad küündisid arvuliselt üle poolesajani.

Oksjonikeskusesse pandi T1 esialgu müüki 85 000 euroga, kuid tollele krõbedale hinnale ei olnud ühtegi registreerunut. Seetõttu määrati ka uus alghind, milleks sai 65 miljonit eurot.