Kahe kiirelt laieneva tehnoloogiaettevõtte koostöö tulemusel saavad elektriauto omanikud Barking äpi kaudu Eleporti laadijas laadimist alustada ja lõpetada ning selle eest ka tasuda. Laadimispunkte on tänase seisuga üle Eesti rohkem kui 100. „Oleme kiires kasvufaasis ning juba aasta pärast on laadimispunkte kaks korda enam. Lisaks oleme laienemas teistesse Balti riikidesse ning meie laadimisplatvormi kaudu on ühendatud sadu tuhandeid laadijaid üle Euroopa,“ selgitas Eleporti tehnoloogiajuhi Rain Neemlaid.

Lisaks avalike laadimispunktide lisandumisele aitab laadimisvõimalusi luua ka selle aasta kevadest kehtima hakanud ehitusseadustiku sätted, mis kohustavad kinnisvaraarendajatel laadimisvõimalusi parklatesse looma.

Barkingu laiem eesmärk on võimaldada kõiki sõidukiga seotud teenuseid ühest kohast. Täna saab nende rakendusest tasuda parkimise eest kõikides tasulistes parklates ning pesta paljudes autopesulastes. "Järgmine etapp on klientideni tuua kõik elektrilaadijad ning Eleportiga liidestamine on ideaalne algus,” ütles Barkingu asutaja Kustas Kõiv.