1. "Raha psühholoogia" – Morgan Housel

Läbi erinevate lühiloode kirjeldab Housel, kuidas inimesed rahast mõtlevad ning õpetab, kuidas sina saaksid seda paremini teha. Rahaga hästi ümberkäimine tuleneb inimese käitumisest ning mitte sellest, kui tark ta on.

2. "Babüloni rikkaim mees" – George S. Clason

Raamatust õpib lugeja mitmeid lihtsaid printsiipe, mida järgides on juba ammustest aegadest saavutatud jõukust, edu ja õnne.

3. "Väärtpaberite teejuht" – Villu Zirnask

2008. aasta finantskriisi ajal ilmunud raamat õpetab riskide maandamisest, aktsia- ja võlaturgudest ning varade pikaajalisest paigutamisest.

4. "Aktsiamänguri pihtimus" – Edwin Lefèvre

See kauplemispsühholoogiat käsitlev raamat on kohustuslik lugemine igale börsihuvilisele. Lefèvre aitab lugejal mõista turul spekuleerimise anatoomiat, toetudes oma enda kauplemiskogemustele.

5. "Orienteerumine investeeringute miiniväljal" – H. Kent Baker, Vesa Puttonen

Investori suurim vaenlane pole mitte müügimees, kes proovib talle järgmist „suurt“ investeeringut maha müüa, vaid investor ise. Lugeja saab raamatust soovitusi, kuidas vältida psühholoogilisi lõkse ja tunda ära pesuehtsaid pettusi.

6. "Üks samm Wall Streetist ees" – Peter Lynch

Lynch tõestab lugejate, et edukaks investeerimiseks pole sugugi vaja finantsalast kraadi ega nelja arvutimonitori. Piisab kui jälgida ettevõtete fundamentaalnäitajaid ja olla keskmisest kannatlikum investor.

7. "Kuidas ma investeerin börsiaktsiatesse" – Seppo Saario

Seppo Saario näol on tegemist tõelise aktsiaturgude vanameistriga. Aastate jooksul on ta õppinud, et edukas saab olla üksnes see investor, kes suudab muutustega kohaneda, kahanevatest ärivaldkondadest taanduda ja uusi kasvuvõimalusi märgata.

8. "Aruka investori taskuraamat" – John C. Bogle

Bogle tutvustab lugejaid indeksfondidega, hoiatades, et aktsiaturgudel lõikavad tihti kõige enam kasumit mitte investorid, vaid hoopis vahemehed. Raamat annab näpunäiteid, kuidas valida madalate kuludega laiapõhjaline indeksfond ja hoiduda liigsetete tasude maksmisest.

9. "Arutu õhin" – Robert J. Shiller

Shiller vaatleb teadlikus võtmes tegureid, mis viivad spekulatiivsete mullide tekkeni ning lahkab üksipulgi nende kultuurilisi, tehnoloogilisi ja psühholoogilisi tegureid. Sobib investeerimisraamatuna kõigile, kes tunnevad huvi aktsiaturgude psühholoogia vastu.

10. "Intelligentne investor" – Benjamin Graham

Investeerimise piibliks nimetatud raamat keskendub ettevõtete fundamentaalsete näitajate hindamisele ja investeeringute hajutamisele. Graham aitab lugejal koostada portfelli, mis kaitseb suurte vigade eest ja laseb rahulikult magada ka siis kui turud on languses.

Boonussoovitus lastele: "Tom õpib rahamängu" – Riin Tuttelberg

Raamat näitab läbi igapäevaliste eluliste situatsioonide, kuidas teha targemaid otsuseid oma rahaga. Iga peatüki lõpus on küsimused ja mäng, mis aitavad õpitut kinnistada. Raamat on kirjutatud põnevas ja mängulises võtmes ning lastele arusaadavas keeles.