Münt väljastati detsentraliseeritud meemimündina 2020. aasta augustis vahetult pärast dogecoin'i (DOGE), kuid hiljutise tõusu valguses tundub, et SHIB võtab üsna pea DOGE positsiooni üle. SHIB avaldas hiljuti ametlikus Twitteri kanalis, et münt on ületanud 700 000 omaniku piiri.

Tänavu 31. jaanuaril oli ühe SHIB’i hind 0,00000008 dollarit. Kui oleksite toona investeerinud 1000 eurot, oleksite saanud selle eest 12 500 000 000 münti, mille hind oleks täna 437 500 dollarit.

Millised tegurid kaasa aitasid?

Hiljutine hinnatõus ei sõltu ainult ühest tegurist ning Elon Muski järjekordne säuts oli vaid üks mitmest. Nimelt säutsus Musk oma kutsika Floki pilti. SHIB, kelle kuvandiks on Jaapani koeratõu Shiba Inu, on peale postitust vallandunud entusiasmi tõttu tõusnud ligemale 367%.

25. septembril teatas ettevõte NOWPayments, et veebipõhised ja füüsilised kauplused saavad vastu võtta SHIB’i makseid.

Lisaks on SHIB annetanud India COVID-fondi toetamiseks, mis suurendas mündi populaarsust kogu Aasias. SHIB pakkus välja ka oma Shiba “ökosüsteemi”, kuhu kuuluvad lisaks SHIB’ile veel LEASH'i ja BONE'i nimelised mündid ning mille tasusüsteemi osa on lisaks ka ShibaSwap. Münt on Twitteris loonud arvestatava üle miljoni jälgijaga kogukonna, mis näitab selgelt hullust investorite seas.

“Karud” andsid omapoolse surve osas alla, kui 1. ja 2. oktoobril haaras üks “vaal” enda valdusesse enam kui 6 triljoni dollari väärtuses münte. Vaalad on krüptovaluuta turul isikud või organisatsioonid, kes omavad piisavalt suurt kogust bitcoin'e, et turule arvestatavat mõju avaldada. Nende poolt algatatud ostu-või müügitehingud võivad mõjutada hindu ja luua uusi ostu- ja müügitrende. Pessimistlikke investoreid, kes usuvad hindade langemisse, nimetatakse seevastu karudeks ning karuturu puhul peame silmas turuolukorda, kui kauplejad suurema tõenäosusega müüvad kui ostavad.