Ettevõtte võlakirju emiteeriti nimiväärtusega, aastane intressimäär oli 9,50% ja tähtaeg 2026. aastal. Võlakirjad emiteeriti erainvesteeringute vormis Euroopa professionaalsetele investoritele pärast mitmeid kohtumisi kutseliste investoritega kogu Euroopas. Saadud tulu kasutatakse olemasolevate kohustuste refinantseerimiseks, mis sisaldavad 100 miljonit eurot tasumata eurovõlakirja ja teisi kohustusi, samuti aitab see optimeerida Eleving Groupi laenukulusid ja toetab ettevõtte edasist kasvu.

"Oleme tänulikud olemasolevatele ja uutele investoritele, kes meid toetasid ja meie ettevõtte vastu usaldust üles näitasid. Meil ​​on hea meel ja oleme uhked, et investorid kogu Euroopast panustasid meie ettevõttesse, ning et just Balti investorite nõudlus oli erakordselt suur. See tähistab järjekordset väga olulist verstaposti ettevõtte ajaloos ja tagab ettevõttele lähitulevikus stabiilse rahastamise. Jätkame oma mobiilsus- ja rahastamisplatvormi arendamist, tutvustades samal ajal uusi tooteid ja jätkates investeeringutega digitaliseerimisse,” ütles Modestas Sudnius, Eleving Groupi tegevjuht.

"See on märkimisväärne sündmus mitte ainult Eleving Groupile, vaid kogu Balti kapitaliturule tervikuna, kuna märkimisväärse summa, 150 miljonit eurot meelitas ligi kohaliku kapitaliga ettevõte, mille peakorter asub Lätis. Loodame, et see aitab oluliselt laiendada meie ettevõtte investorite baasi, kuna eeldame, et pärast börsil noteerimist muutuvad võlakirjad kättesaadavaks nii asutustele kui ka eraisikutele,“ märkis Māris Kreics, Eleving Groupi finantsjuht.

Eelduste kohaselt kaasatakse uued võlakirjad Frankfurdi börsi avatud turule 18. oktoobril 2021. Uue võlakirja eesmärk on neli kuud pärast emissiooni olla noteeritud reguleeritud turul. Erainvestoritele mugavamaks kauplemiseks ja ligipääsetavuse huvides loodetakse Eleving Groupi võlakirjad noteerida ka Nasdaq Riga börsil.