Raha on vaja hüvitisteks nendele majandussektoritele, mida piirangud 21. oktoobrist kuni 15. novembrini puudutavad, vahendab LSM.

„Me oleme väga ettevaatlikud toetusmeetmetega ettevõtjatele, et vältida ebatõhusat abi, mis vähendab ka kulusid võrreldes selle aasta jaanuari, veebruari ja märtsiga, kehtestades abile ranged kriteeriumid. Kordan veelkord, et see tähendab abi kuni 200 miljonit eurot,” ütles Reirs.

Minister rõhutas, et veelgi suurem kriis ülekoormatud haiglate näol läheks maksma 250-300 eurot. „Rääkimata patsientide elude kaotusest,” lisas Reirs. Valitsus loodab seda eesseisva lukustamisseisukorraga vältida.

„Raha Covid-19 tervishoiukriisist ülesaamiseks on juba kogu aastaks eelarvesse arvestatud ja eraldatud otsustega aasta alguses. Tervishoiueksperdid mainisid lisafinantseeringut 250-300 miljonit eurot kontrollimatu tervishoiuolukorra stsenaariumi korral,” ütles Reirs.

Reirsi sõnul tahetakse valitsuse eilsete ja tulevaste otsustega tagada, et sellist kontrollimatut olukorda ei teki. Sellisel juhul ei ole niisugust lisarahastust vaja.