Nüüd on Tesla ja SpaceXi juht Elon Musk inimkonna ajaloos esimene inimene, kelle netoväärtus ulatub veerand triljoni dollarini, kirjutab Celebriti Net Worth. See tähendab, et Elon omab praegu ligi 50 miljardit dollarit rohkem kui Amazoni tegevjuht Jeff Bezos. Ta on ka rikkam kui Google'i asutaja Larry Page või Sergey Brin.

Elonil oleks vaja veel kõigest kuut miljardit dollarit, et olla jõukam kui kogu Nike turukapital. Siiski on ta juba praegu 20 miljardi dollari võrra rikkam kui kogu Coca Cola turukapital ning 110 miljardi dollari võrra rikkam kui senine American Expressi turupiir.

Kas Elon Musk on ajaloo rikkaim inimene?

Vastata saab nii jah kui ka ei. Kui võtta arvesse inflatsiooni ja 100+ aastate taguste suurärimeeste suhtelist ostujõudu, siis pole Elon tehniliselt ajaloo rikkaim inimene. Enamik ajaloolasi nõustub, et see au kuulub endiselt naftatööstur John D. Rockefellerile. Teisest küljest on Rockefelleri varanduse arvutamine kaasaegsesse tähendusse lähemal kunstile kui teadusele. Raha väärtus ja olulisus oli tollal teine, mis teeb selle võrdluse keeruliseks.

Samas annab mõista asjaolu, et 1935. aastal oli Ameerika Ühendriikide sisemajanduse koguprodukt (SKT) 74 miljardit dollarit. Sel hetkel oli Rockefelleri väärtus 1,5 miljardit dollarit. Seega oli tema varandus sama suur kui 2% kogu SKP-st.

USA SKP oli 2020. aastal 21 triljonit dollarit. Seega on Eloni 250 miljardit dollarit 1,1% SKP-st. Selle arutelu lõpetaks asjaolu, kui Elon teeniks oma netoväärtusele juurde veel 100 miljardit dollarit, mis viiks ta 100% ajaloo rikkamaiks inimeseks.